„În perioada 3-10 iunie 2014 s-a desfasurat, la Manastirea Sfintei Inimi a lui Isus din Zalau, cea de-a II editie de Grest organizata pentru copiii cu vârsta cuprinsa între 6-12 ani. Motto-ul ales a fost “Zâmbeste, Isus te iubeste”, iar tema acestui an: “Viata e mai mult decât atât”, având ca suport povestea pescarusului Jonathan.
Fiecare dimineata se începea cu rugaciunea grest-ului, un capitol din viata pescarusului si ziua se continua cu activitati artistice precum teatru, dans, lucru manual, bamsuri, iesiri în afara orasului si multe altele.
Au participat în jur de 60 de copii atât din parohiile greco-catolice “Sf. Familie” si “Sfintii Petru si Pavel” cât si de alte confesiuni, iar animatorul principal a fost Pr. Alexandru Fit sustinut de catre surori, parinti voluntari si alti 7 tineri care au ajutat la o buna desfasurare, întrucât activitatile au fost diversificate si pentru toate categoriile.
Totul s-a încheiat cu un spectacol pentru parinti si alti invitati, sustinut de catre copiii participanti, cu diferitele activitati desfasurate în timpul celor 8 zile petrecute împreuna si cu o bogata agapa frateasca.