„Sute de credinciosi au trecut, sâmbata, pragul Bisericii Greco-Catolice "Sfântul Gheorghe", de la Spitalul de Neuropsihiatrie, pentru a se ruga în cadrul celei de a zece editie a "Rozarului de 24 de ore".
Proiectul Parohiei Greco – Catolice "Sfântul Gheorghe", de pe strada Louis Pasteur, din Oradea, "Rozarul de 24 de ore", a devenit o traditie, împlinind, în acest an, un deceniu. Evenimentul reuneste 24 de ore de rugaciune, prilej cu care, credinciosii au putut veni, oricând la lacasul de cult pentru a aduce o închinaciune Divinitatii.
Proiectul este unic în România si a fost lansat de cei doi preoti ai Parohiei Greco – Catolice "Sfântul Gheorghe", pr. Olimpiu Teodoreanu si pr. Sorin Craciun. Evenimentul a debutat sâmbata, începând cu ora 10.00 si s-a derulat pe parcursul întregii zile, pâna a doua zi dimineata, dupa Sfânta Liturghie. Zeci de credinciosi, copii, adulti, pacienti ai Spitalul de Neuropsihiatrie s-au perindat, întreaga zi de sâmbata, pe la altarul bisericii si au petrecut, timp de mai multe minute, rugându-se. "Ideea a fost de a-i provoca pe credinciosi de a se ruga în orice moment al zilei. Ei o pot face si fara sa fie prezenti la biserica, în orice interval orar. E o actiune unica în România", ne-a declarat pr. Sorin Craciun. Pentru acest an tema rugaciunii este "Vocatia proprie".
Parintele Sorin Craciun ne-a explicat ca s-a pornit în alegerea temei de la o constatare trista: ca este prea multa superficialitate în ceea ce se face si prea mult subiectivism în alegerea meseriei. "Exista o mentalitate materiala în alegerea vocatiei, a meseriei. De asemenea, am identificat o astfel de problema si la pacientii de la Spitalul de Neuropsihiatrie. O serie de probleme ale pacientilor apar ca nu le place ce fac la locul de munca. Crestineste si uman ar fi bine sa dam viata rodului muncii. Daca punem suflet, îi putem satisface si pe cei din jur", a mai adaugat pr. Sorin Craciun. Întreaga zi, pe la lacasul de cult s-au perindat, pe lânga credinciosi individual si grupuri organizate sau de rugaciune: copiii claselor I-IV de la Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea; copiii claselor V-XII de la Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu"; grupul "Alegria" de la Manastirea "Maica Domnului"; Asociatia "Reuniunea Mariana" si Asociatia "Vârsta a Treia"; Oratoriul "Maria Imaculata" de la Parohia "Sfântul Nicolae"; Asociatia Generala a Românilor Uniti (AGRU); studentii teologi de la Seminarul "Sfintii Trei Ierarhi" si studentii de la Colegiul "Sfânta Familie"; Asociatia Tertiarilor Franciscani, grupul de rugaciune"Preasfânta Inima a lui Isus" si Grupul "Rozarul viu"; credinciosii parohiei "Sfântul Gheorghe"; Asociatia Tineretului Român Unit (ASTRU) si Asociatia "Cercetasii Români Uniti"; Asociatia Medicilor Catolici "Sfântul Nicolae" Oradea.

Sursa: http://www.crisana.ro