„Sufletul meu îl preamareste pe Domnul si spiritul meu tresalta de bucurie…, caci a privit la smerenia slujitoarei sale. Iata de acum toate popoarele ma vor numi fericita!” (Cântarea Mariei. Magnificat)

Dragi credinciosi, joi 01 august 2013, începe Postul Adormirii Maicii Domnului, ocazie oferita de sfânta Biserica, pentru întarirea vietii spirituale, curatire interioara si rugaciune catre Mama noastra cereasca.
Si în acest an, credinciosii si fratii franciscani de la Manastirea Maica Domnului din Oradea ne pregatim pentru hramul bisericii „Adormirea Maicii Domnului”. În acest sens, în perioada 1-14 august începând cu orele 17.00, ne vom ruga Paraclisul Maicii Domnului urmat de o predica tematica în legatura cu Anul Credintei si Sf. Liturghie. În acest an, predicator va fi PR. ANTON DAMIAN, profesor si secretar al celor doua facultati de teologie si de filozofie, din cadrul Institutului Teologic Franciscan din Roman
Începând cu acest an, se propune de catre Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici, ca Manastirea noastra sa devina loc de PELERINAJ MARIAN EPARHIAL. În acest sens invitam credinciosii si preotii de pe întreg teritoriul Eparhiei de Oradea atât la serile de rugaciune cât mai ales la hramul bisericii.
Pelerinajul va începe în ajunul sarbatorii cu Paraclisul Maicii Domnului si Sf. Liturghie de deschidere, MIERCURI 14 AUGUST ORELE 17.00, va continua cu o mare procesiune prin oras cu Statuia Maicii Domnului pâna la Catedrala episcopala romano-catolica, precum si cu priveghere de rugaciune în biserica toata noaptea. Pelerinajul se va încheia JOI 15 AUGUST CU SF. LITURGHIE ARHIEREASCA de la orele 10.00 si procesiunea în jurul bisericii cu Statuia Maicii Domnului.
Invitam preotii, comunitatile parohiale si pe toti credinciosii care doresc sa participe la acest pelerinaj animând momentele de cântare si rugaciune dupa programul prestabilit.
Va reamintim ca din 10 martie 2009, biserica noastra beneficiaza de darul Indulgentelor Plenare în toate sarbatorile mariane precum si cu ocazia fiecarui pelerinaj devotional.
Sa participam cu totii, în numar cât mai mare, pentru a o preamari si a o cinsti asa cum se cuvine pe Maica Domnului, cerându-i ocrotirea asupra orasului nostru, multumindu-i pentru toate darurile pe care le ofera neîncetat fiecaruia în parte, pregatindu-ne cât mai bine pentru marea sarbatoare a Adormirii si Ridicarii Preasfintei Fecioare Maria cu trupul si sufletul la cer.
„Venim o Preacurata, cu inimi iubitoare, sa-ti punem fiecare, o floare pe altar…”!

Paroh,