„Cartea Parintelui Cristian Sabau „Fecioara din Fatima”” a ajuns la Fatima, într-o colectie de publicatii internationale despre renumitul loc de pelerinaj, unde nenumarati oameni si-au aflat vindecarea.

Volumul în limba româna a fost prezentat Sfintei Fecioare de catre Parintele Cristian, aflat într-un pelerinaj la împlinirea centenarului aparitiilor de la Fatima, ca si o multumire adusa Mamei Ceresti.

În 2017, la aniversarea a 100 de ani de când Maica Domnului s-a aratat la Fatima, s-a dorit o noua editare a cartii Preasfintitului Suciu. Însa, de când aceasta fusese publicata prima oara, au trecut aproape 75 de ani, timp în care s-au mai întâmplat si s-au dezvaluit multe aspecte cu privire la aparitiile portugheze. În noua editie din 2017, prin grija parintelui Cristian-Florin Sabau, a fost construit un aparat de note de subsol, în care informatiile prezentate de catre PSS Suciu au fost aduse la zi si comparate critic cu cele prezente în alte izvoare. De asemenea, au fost inserate în textul original anumite adaugiri, bine demarcate, ce întregesc imaginea cronologica de ansamblu a evenimentelor.

La sfârsitul cartii, parintele Sabau a anexat un studiu final. În acesta, sunt abordate diferite chestiuni teologice, filosofice, stiintifice, inter-religioase ori inter-confesionale ridicate de aparitiile de la Fatima. Studiul prezinta etapele istorice ale dezvaluirii si receptarii celor doua elemente esentiale: cererea de consacrare la Inima Neprihanita si cel de-al „Treilea Secret”. Propunând, de asemenea, câteva sublinieri de natura spirituala, studiul se încheie cu recenzii ale cartilor despre Fatima aparute în limba româna, precum si ale filmelor care au ecranizat istoria acestor aparitii.

Volumul este deja la a doua editie.