„Duminica, 10 martie începând cu ora 17:00, copiii din localitatea Poiana Bihor, au organizat o serbare si o seara de rugaciune pentru mamele lor.
Programul a început cu un salut crestinesc, adresat celor prezenti de cei doi prezentatori, Nicoleta Kuris si Marcel Duca. Dupa aceast salut copiii au cântat mai multe cântece pentru mame, prin care au scos în evidenta importanta mamei în viata lor si tot sacrificiul depus de mame pentru ei. Mamele au ramas foarte impresionate de aceste frumoase cântece, dar copiii nu au ramas indiferenti si au dorit sa rosteasca fiecare câte o poezie pentru mama lor. Tot în cadrul acestui program, interpretul de muzica bisericeasca si populara, Nelu Pocola a dedicat doua pricesne mamelor, la rugamintea copiilor.
Înainte de încheierea programului, Pr. Gheorghe Dat a dat binecuvântarea, iar cei mici au rostit rugaciunile începatoare, urmate de Ectenia mare, si de o rugaciune speciala pentru mame, rostita de copii. Dupa aceasta rugaciune, Pr. Gheorghe a rostit un cuvânt de mângâiere sufleteasca pentru mame, mentionând importanta mamei si sacrificiile depus de ea pentru a-si vedea copiii realizati în viata de familie. Pr. Gheorghe a adus multumiri celor mai scumpe dintre fiinte pentru felul cum au reusit pâna în prezent sa transmita o educatie cu adevarat divina acestor copii.
La încheiere toti cei prezenti au primit binecuvântare de la preot si ungerea cu undelemn sfintit, iar copiii au oferit mamelor o imagine cu maica Domnului, si o felicitare speciala facuta de ei.
La sfârsit comunitatea greco-catolica a oferit prajitura tuturor celor prezenti.