Începând din data de 16 iulie, procedurile pentru a solicita reproduceri de manuscrise și alte materiale pe pagina online a Bibliotecii Apostolice din Vatican s-au simplificat. Prefectul Bibliotecii Vaticane, Monseniorul Pasini: „Prezența fizică devine mai dificilă în pandemie și, prin urmare, site-ul dorește să fie un loc de bun venit, colaborare și deschidere”.

La adresa https://www.vaticanlibrary.va/ se află online noul site al Bibliotecii Apostolice din Vatican, o reînnoire vizibilă pentru cititori începând cu 16 iulie, dar în pregătire de ceva timp și caracterizată printr-un nou design grafic și acces mai ușor la toate conținuturile și serviciile care îl îmbogățesc.

Procedurile de solicitare a reproducerilor de manuscrise și alte materiale păstrate în bibliotecă au fost simplificate și au devenit mai intuitive. După cum se poate găsi în cele mai recente site-uri web, tehnica de configurare a conținutului online este statică (texte, link-uri hipertext, imagini), dar mai ales dinamică: site-ul vă permite să interacționați cu alte sisteme informaționale conectate. Acesta este cazul motoarelor de căutare a cataloagelor și a bibliotecii digitale, consultarea catalogului editorial, gestionarea twitter-ului văzut de pe web.

Operațiunea de restyling este deosebit de adecvată în perioada de pandemie în care normele de protejare a sănătății îngreunează accesul fizic al cercetătorilor.

Eugen Ivuț