Episcopia Româna Unita cu Roma Greco-Catolica de Oradea se alatura apelului Alientei Europene pentru protejarea Duminicii în ceea ce priveste problema grava si din ce în ce mai raspândita a muncii duminicale, care este contrara nu doar perceptelor crestine care vad în a 7-a zi a saptamânii ziua dedicata Domnului ci si istoriei Europene.
Facem un apel catre toti oamenii de buna credinta implicati în structurile politice locale, nationale si europene sa sprijine, prin toate mijloacele legale posibile, oprirea acestei realitati inacceptabile care este munca în ziua de duminica, precum si toate situatiile de nedreptate sociala, privitoare la timpul de munca, contra celor care muncesc.
Duminica nu este doar o zi de odihna ci este si ziua fundamentala în care familia se reuneste si traieste pe deplin bucuria de a sta împreuna. Munca duminica mineaza institutia familiei si implicit bazele solide ale societatii.
Criza economica actuala afecteaza mult nivelul de trai al populatiei dar nu poate deveni o scuza pentru a munci duminica, lucru pe care ar trebui sa îl înteleaga si federatiile patronale si clasa politica nationala si europeana.
Dumnezeu sa binecuvânteze pe toti cei care în ziua de 3 martie 2013, Ziua europeana si internationala pentru duminica fara munca, vor participa la momente de rugaciune si la diferite initiative civice pentru stoparea acestei realitati daunatoare familiei si societatii care este munca duminicala.
Site-ul Alientei Europene pentru protejarea Duminicii
http://www.europeansundayalliance.eu/site/4marchcampaign