„Surorile Baziliene, Provincia „Inima Neprihanita a Sfintei Fecioare Maria”, în perioada 6-10 februarie 2017, s-au reunit în cel de-al VI-lea Capitlu Provincial, la Manastirea „Sf. Macrina” din Cluj-Napoca. Tema Capitlului a fost: „Milostivi ca Tatal, cu inima de mama”. La acest eveniment au participat surori capitulare din toate comunitatile provinciei. Moderatoarea capitlului a fost sr. Barbara Jean Mihalchick, din Provincia Surorilor Baziliene din Uniontown, USA. Tema capitlului va însoti si în viitor Surorile Baziliene din România, în misiunile si apostolatele lor, pentru a putea raspunde cât mai eficient nevoilor lumii de azi.
În perioada capitlului, Sfânta Liturghie a fost oficiata de Preasfintia Sa Episcop Florentin Crihalmeanu împreuna cu pr. Marius Furtuna, capelanul manastirii. În ziua de 9 februarie 2017, surorile capitulare au ales conducerea provinciei pentru urmatorii cinci ani: sr. Marcela Runcan – superioara provinciala; sr. Laurentia Bolfa – consiliera si vicara provinciala; sr. Adriana Doci – consiliera provinciala; sr. Varvara Cotu – consiliera provinciala.
Multumim Domnului pentru marea Sa iubire fata de noi si-l imploram sa reverse în continuare harurile Sale asupra surorilor alese la cârma provinciei, pentru ca misiunea lor sa fie spre mai mare marirea lui Dumnezeu.

Sursa:http://www.bru.ro