„Miercuri 16 ianuarie 2013, în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfintii Trei Ierarhi Vasile, Grigore si Ioan”, din Oradea a avut loc Sfintirea Mare a apei urmata de sfintirea aulelor de curs a Facultatii de Teologie, a camerelor elevilor, studentilor si seminaristilor din Seminarul Sfintii Trei Ierarhi si din Colegiul „Sfânta Familie”.
Acest eveniment a devenit o traditie, astfel încât în fiecare an, dupa începerea activitatii didactice dupa sarbatorile de iarna, preotii împreuna cu elevii, studentii si seminaristi, se aduna pentru a începe anul prin rugaciune si în lumina Sarbatorii Botezului Domnului nostru Isus Hristos, si pentru a sfinti camerele si salile de curs.
La acest eveniment au participat Pr. Eduard Fischer, vice-rector al seminarului, Pr. Paul Popa, magistru al Colegiului Sfânta Familie, Pr. Eduard Roman, Pr. Anton Rus, Pr. Adrian Podar, Pr. Coriolan Muresan si Pr. Anton Cioba.
Astfel întraga comunitate, formata din elevii Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, studentii din Colegiul Sfânta Familie si seminaristi, împreuna cu formatorii au început noul an prin rugaciune si retraind în mod simbolic, alaturi de Isus, evenimentul botezului sau în Iordan.