„Duminica 11 Noiembrie 2012, în localitatea Bobota, judetul Salaj, a avut loc comemorarea Seniorului Corneliu Coposu, anul acesta împlinindu-se 17 ani de la trecerea lui la cele vesnice.
La eveniment a participat un numar mare de personalitati politice ale judetului Salaj si credinciosi ortodocsi si greco-catolici din Bobota. Slujba de pomenire a fost codusa de un sobor de preoti greco-catolici veniti din parohiile Vicariatului Foraneu al Silvaniei.
Corneliu Coposu s-a nascut pe 20 mai 1914, în comuna Bobota, judetul Salaj. A fost secretarul personal si ulterior, secretar al lui Iuliu Maniu. Pe 14 iulie 1947 a fost arestat împreuna cu întreaga conducere a PNT, în ceea ce s-a numit „Înscenarea de la Tamadau”. Pâna în 1956 a fost tinut în arest preventiv, fara sa fie judecat. În 1956 i s-a înscenat un proces pentru „înalta tradare a clasei muncitoare” si pentru „crima contra reformelor sociale”. A fost condamnat la munca silnica pe viata. Pâna în 1962 a fost închis într-un regim de izolare sever la penitenciarul Râmnicu Sarat. În aprilie 1964 a fost pus în libertate, dupa 17 ani de detentie. În anul 1987, Corneliu Coposu a afiliat PNT, aflat în clandestinitate, la Internationala Crestin-Democrata (ICD), adresând o cerere în acest sens lui Jean-Marie Daillet, vicepresedinte al ICD.
Dupa 1990 a devenit liderul opozitiei, ceea ce l-a transformat în tinta unei virulente campanii de presa. Pe 27 septembrie 1991 este reales presedinte al PNTCD, la primul Congres al partidului, iar între 1991 si 1993 a devinit presedinte al Conventiei Democrate Române. Pe 11 noiembrie 1995 a încetat din viata la Spitalul Universitar din Bucuresti. Trei zile mai târziu a fost înmormântat la Cimitirul Bellu Catolic, fara funeralii nationale, dar cu sute de mii de români veniti sa-l conduca pe ultimul drum.
A ramas fidel pâna în ultima clipa crezului crestin democrat, Partidului National Taranesc Crestin Democrat si crezului monarhic. În acest sens este emblematica declaratia sa: „Am convingerea, si cu ea ma voi duce dincolo, ca România va pasi pe calea democratiei numai prin Monarhie. Avem datoria sfânta sa-L aducem pe tron pe Regele nostru.”
La Slujba de pomenire, alaturi de „presedintele moral al românilor”, au mai fost amintiti preotii greco-catolici care au trecut si au suferit în parohia Bobota, si care si-au adus aportul în propovaduirea Cuvântului lui Dumnezeu, dar si la emanciparea credinciosilor: pr. prot. Valentin Coposu, pr. Ilie Borz, pr. Traian Suta, pr. Virgil Trufas, pr. Leontin Filip.
Fie ca Bunul Dumnezeu sa le dea odihna cea vesnica si amintirea lor sa ramâna din neam în neam!