„Vineri, 15 iunie 2012, de sarbatoarea „Preasfintei Inimi a lui Isus”, a avut loc la Zalau hramul manastirii surorilor din Congregatia „Institutul Preasfintei Inimi a lui Isus”, fondata de Maria Schinina.
La invitatia maicii superioare, Doroteea Azzara, si a surorilor din congregatie, au sosit credinciosi din Zalau si împrejurimi, împreuna cu parintele protopop de Zalau, Valer Parau, câtiva preoti greco-catolici din protopopiatul de Zalau, precum si parohul Bisericii Romano-Catolice din Zalau, pr. Sövér István.
Liturghia solemna a fost condusa de catre parintele vicar foraneu al Salajului, Gheorghe Turcas, iar pr. Nicolae Bodea, protopopul Simleului-Silvaniei, a rostit cuvântul de învatatura. Dupa liturghie a avut loc consacrarea mai multor familii la Preasfânta Inima a lui Isus, iar doua persoane care au facut aceasta consacrare în anii trecuti, au dat marturii despre binecuvântarile observate în aceasta perioada în propriile lor familii. Programul s-a încheiat cu un program artistic sustinut de copiii de la gradinita care îsi desfasoara activitatile în cadrul manastirii.
Întregul eveniment a fost transmis în direct si la Radio Maria.