Doamna Virginia Zeani a primit zilele acestea distincția „Steaua României” în Grad de Cavaler. În Florida, reședința distinsei soprane, a fost  o mare bucurie primirea acestui ordin în semn de înaltă apreciere pentru talentul excepțional cu care a strălucit pe marile scene ale lumii, impunându-se drept un reper al școlii românești de canto și contribuind la formarea tinerelor generații de interpreți, precum și pentru dăruirea cu care a promovat imaginea României în lume.

Pe marea scenă a teatrului liric mondial, Virginia Zeani ocupă un loc aparte, marcat de strălucire, grandoare, eleganță și distincție. Cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima recunoștință față de ce a dat lumii această artistă măiastră. Într-o perioadă când opera era marcată de mari personalități artistice, Virginia Zeani, sprijinindu-se pe marele har cu care a fost hărăzită de Divinul Creator, a știut să se impună și să devină o legendă a scenelor lirice.

Galeria marilor personalități ale operei secolului al XX-lea, formată printre altele, din Luisa Tetrazzini, Amelia Galli-Curci, Toti dal Monte, Zinca Milanov, Lily Pons, Rosa Ponselle, Renata Tebaldi, Anita Cerquetti, Elisabeth Schwarzkopf, Leila Gencer, Montserrat Caballe, Renara Scotto, Mirella Freni, Birgit Nilsson, Leontyne Price, Shirley Verrett și nemuritoarea Maria Callas, ar fi incompletă și mult mai saracă fără grandioasa Virginia Zeani. Consonanța unor condiții de destin împletită cu valori individuale au făcut ca această artistă, unică, să dea lumii o viziune sintetica uimitoare asupra OPEREI.