„În orasul Valea lui Mihai, sfârsitul de saptamâna 1-2 octombrie a fost unul dedicat vietii spiritual-culturale. Festivitatea, care poarta numele de „Batutul nucilor” a cuprins o varietate de programe: îndeletniciri gastronomice specifice Ierului, concerte de muzica religioasa si populara, activitati creative pentru copii (inspirate din etnografia locala), vernisaje de carti vechi, expozitie de tablouri, o prezentare de carte si chiar un program dedicat placerii lecturii. Aceste evenimente demostreaza interesul fata de viata spiritual-culturala din orasul nostru, reprezentativ în aceasta zona, traditional cunoscuta a „Ierului”.
Parohia noastra si-a dat aportul la derularea a doua evenimente: vernisajul de carti vechi si o lectura biblica. În cadrul vernisajului organizat de muzeograful Carmen Zima si bibliotecara Szalai Ilona în incinta muzeului orasenesc am avut onoarea de a prezenta personal publicului numeros importanta unei astfel de expozitii si cartile valoroase. Exponatele au fost aduse de localnici din bibliotecile lor personale. Printre acestea s-au remarcat: doua Sfinte Scripturi ebraice – Tanah, publicate la Viena în 1831, respectiv la Berlin în 1867, o Biblie destinata enoriasilor romano-catolici maghiari aparuta la Budapesta în 1896, La Mythologie (de René Ménard), publicata la Paris în 1880. Printre cartile religioase s-au expus o Carte de rugaciune din 1903 cu o coperta deosebita, doua Catehisme greco-catolice aparute sub grija P.S. Ioan Suciu, respectiv a pr. Brânzeu la Lugoj în 1943, Calendarul Viata Crestina din 1941 si Omagiul Rev. „Observatorul” aparut la Beius în 1931.
În dupa-amiaza zilei de 2 octombrie, în biserica noastra, am raspuns cautarii spirituale pornid de la o lectura biblica (Mt. 4, 1-4) pentru a dezvolta idea: „Cuvântul Tau, izvor de viata!”. Am constatat cu placere prezenta, în continuare, a unor crestini de alta confesiune si la programul comunitar: rozar si adoratie euharistica cu muzica meditativ-religioasa.