„Daca voiesti sa fii desavârsit, (…) vino si urmeaza-mi!” (Mt. 19, 16-26)
Duminica, 27 august, la Sfânta Liturghie celebrata de Preasfintia Sa Virgil Bercea, Episcop Greco-Catolic de Oradea si mai multi preoti, pr. Mihai Vatamanelu, OFMConv a primit binecuvântarea arhiereasca si însemnele ce tin de noua numire, aceea de Protosincel – Vicar General al Eparhiei de Oradea.
Parintele Mihai Vatamanelu, preot franciscan conventual, s-a nascut la data de 10 septembrie 1974, în localitatea Tamaseni (NT). A depus voturile perpetue la data de 8 septembrie 1995 si a fost hirotonit preot de catre PS Virgil Bercea, la data de 11 octombrie 1998 la Oradea. În formarea spirituala parintele a facut studiile la Seminarul Franciscan din Roman (1990-1993), Facultatea de teologie greco-catolica din Oradea (1993-1996), Masterul în Teologie Liturgica la Institutul Pontifical Oriental din Roma (1996-1998). În cadrul Eparhiei de Oradea a slujit ca preot paroh la parohia Sf. Anton din Carei (1999-2008) si paroh la parohia Maica Domnului din Oradea (2008-2017).
În cuvântul sau de învatatura, ierarhul, facând referire la noua numire, a apreciat slujirea plina de daruire de pâna acum a pr. Mihai, subliniind ca „mai bine este a da, decât a primi”, „iubind pe aproapele tau ca pe tine însuti”. Ceea ce am primit în dar de la Dumnezeu sa si daruim celor de lânga noi, privindu-i cu ochii plini de iubire, asa cum l-a privit Isus pe tânarul bogat din Evanghelia de azi. Dupa modelul Sf. Francisc de Assisi, pr. Mihai Vatamanelu l-a urmat pe Isus prin ascultare si slujire fata de frati, misiune pe care a acceptat-o si prin aceasta numire.
„La Dumnezeu însa toate sunt cu putinta!” (Mt. 19, 16-26) Cu aceasta credinta si speranta în inima, ne rugam Spiritului Sfânt sa-l însoteasca pe noul Vicar General cu harurile Sale în misiunea încredintata, pentru a împlini voia Domnului prin iubire, daruire si slujire.