„În perioada 03.07.2012 – 09.07.2012, copiii cu vârsta cuprinsa între 10 si 14 ani din cadrul grupului Fondacio – Crestini pentru lume, împreuna cu formatorii sai, s-au bucurat de zilele însorite petrecute la poalele estice ale Dealurilor Târnavelor, în Casa „Sfântul Iosif” din Odorheiu Secuiesc a Congregatiei Inimii Neprihanite. Scopul acestei locatii a fost, desigur, uitarea preocuparilor lumesti, a celor cotidiene, si încercarea de a sensibiliza prin constientizare adevaratele valori ce trebuie pretuite. Acest lucru s-a putut face datorita acestui cadru atât de minunat, în care cei 140 de copii ce traiesc în aceasta casa împreuna cu surorile responsabile se bucura de o viata simpla, o viata de credinta, respect, ascultare, rugaciune, o viata de comuniune, împreuna cu toti cei care traiesc acolo si problemele, identitatile si personalitatile lor, precum si comuniunea cu toti cei ce pasesc în aceasta casa.
Viata este binecuvântare, este dragostea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi, iar pentru a reusi sa putem aprecia iubirea Sa, înca de la cele mai fragede vârste, trebuie sa contribuim la educarea si formarea copiilor acestor generatii. Acest lucru s-a propus în aceasta tabara prin diferitele teme abordate împreuna cu copiii legate de ascultare, smerenie, umilinta, lepadarea de sine, rugaciune, spovedanie, prietenie, curaj, simplitate si sinceritate. Felul în care se percep si se învata acestea înca de la aceasta vârsta poate fi maniera si stilul de viata, ritmul în care acesti copii vor „dansa” în aceasta lume a consumismului, printre aceste generatii ale tehnologiei, dar si mediocre în acelasi timp.
Din programul unei zile de tabara au facut parte: începerea zilei cu Sfânta Liturghie, micul dejun, prânzul si cina luate împreuna cu copiii si comunitatea prezenta în casa, diminetile rezervate momentelor de învatatura prin abordarea temelor propuse, dupa-mesele pline de joc si voie buna cu toti copiii prezenti în Casa „Sfântul Iosif” dornici de joc si prietenie, iar serile acordate pe ritm de chitara dar si joc, rugaciune si cu siguranta – concluzia zilei. Desigur ca nu au lipsit altele momente de cunoastere ale acestei realitati care este Casa „Sfântul Iosif”, un loc de rugaciune si minune perpetua, un loc de prezenta divina ce se face simtita – „… aici e o casa a miracolelor, în care copiii sunt cu adevarat fericiti”, spune sora Emilia, careia toti copiii îi zic „mama”.
Fiind în apropierea unor puncte turistice importante ale tarii noastre am putut profita de acest lucru pentru a le vizita: cetatea de la Sighisoara, Mina de sare de la Praid, Statiunea Sovata, precum si minunatele împrejurimi ale naturii.
Multumim tuturor responsabililor care au facut posibila aceasta tabara, precum si binefacatorilor nostri, si în mod special copiilor si surorilor congregatiei, celor ce ne-au facut de mâncare, celor ce ne-au învatat ce frumos este sa fim noi însine servitori pentru cei din jurul nostru. Cu speranta ca zi de zi ne vom recunoaste nevoile în/pentru a-i urma lui Isus, Isus care se jertfeste clipa de clipa pentru noi, dar si recunoasterea scopului nostru ca si crestini în si pentru lume, noi, membrii Asociatiei Fondacio – Crestini pentru lume va invitam continuu la uniune si fidelitate în rugaciune, speranta, credinta si iubire!