„Presedintii Conferintelor Episcopale din tarile europene se vor întâlni în Poznan între 13 si 16 septembrie a.c., pentru adunarea plenara. În numele Conferintei Episcopale Poloneze (CEP), întâlnirea de anul acesta va fi gazduita de Arhiepiscopul Stanislaw Gadecki, presedintele CEP, Mitropolit de Poznan si vice-presedintele Consiliului Conferintelor Episcopale Europene (CCEE).

Solidaritatea si voluntariatul vor fi principalele teme ale întâlnirii. Ele se refera la istoria Poloniei, cu miscarea „Solidarnosc” ce a contribuit la caderea comunismului. Participantii la întâlnire vor discutasi despre munca voluntara a tinerilor si a adultilor, ca angajament evanghelic pentru viata Bisericii si societatii, care uneste Europa. „Circumstantele care m-au condus sa invit acest organism (CCEE) au fost istoria Bisericii si a patriei noastre. Anul acesta celebram a 1050-a aniversare a înfiintarii primei Dieceze în Polonia, fiind vorba de Dieceza de Poznan, dar si 100 de ani de la recâstigarea independentei tarii. Astfel, acest eveniment unic, care este întâlnirea Consiliului Conferintelor Episcopale Europene, la Poznan, va fi ceva extraordinar, care va sublinia si mai mult dubla noastra sarbatoare”, a spus Arhiepiscopul Gadecki.

La adunare vor participa printre altii Cardinalul Angelo Bagnasco, Mitropolit de Genova si presedinte al CCEE; Cardinalul Vincent Nichols, Arhiepiscop de Westminster si vice-presedinte al CCEE, precum si presedintii Conferintelor Episcopale din tarile europene. Cardinalul Marc Ouellet, prefectul Congregatiei pentru Episcopi si Arhiepiscopul Salvatore Pennacchio, Nuntiu Apostolic în Polonia, vor fi de asemenea prezenti. Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae a fost înfiintat în 1971. Fiecare Conferinta Episcopala este reprezentata de presedintele ei. Sarcina CCEE este sa coordoneze cooperarea dintre Bisericile locale din Europa. (informatii furnizate de Conferinta Episcopala Poloneza)

Sursa: https://www.catholica.ro