„În perioada 20-22 mai, Asociatia „Fondacio – Crestini pentru lume” a fost invitata, împreuna cu Corul mixt „l’Annunciazione” („Buna Vestire”), în Eparhia de Cluj-Gherla, pentru a conduce o seara de Adoratie în Parohia „Sfântul Anton de Padova” de pe Dealul Florilor din Dej. Tema propusa de catre initiatorul acestui eveniment, parintele paroh Calin Moldovan, a fost cea a „iertarii”.
Ziua de sâmbata, începând cu orele 18.00, era momentul mult asteptat pentru care preoti din Eparhia de Cluj-Gherla si din Eparhia de Oradea, credinciosi, copii si tineri s-au adunat pentru a aduce lauda lui Dumnezeu. În program momentul a început cu celebrarea Sfintei Liturghii, urmat de copiii din parohie, care ne-au încântat pe toti cu cântecele pregatite de ei, apoi cuvintele de învatatura si în cele din urma momentele profunde de adoratie, prin cântece specifice si rugaciuni special alese de catre membrii „Fondacio – Crestini pentru lume”, întrepatrunse cu cântari deosebite pregatite de Corul „l’Annunciazione”, dirijat de catre Maestrul profesor Radu Muresan.
Duminica a fost ziua de întoarcere, când la celebrarea celor doua liturghii în Parohia din Vad (la ora 09.00) si în Parohia „Sfântul Anton de Padova” (la ora 11.00) ne-am putut bucura de o deosebita caldura din partea tuturor credinciosilor. Desigur, nu au lipsit momentele de voie buna petrecute în mijlocul verdelui naturii, al aerului proaspat si al unui timp cu soare splendid.
Importanta comuniunii într-un alt fel de rugaciune – precum cea a Adoratiei Euharistice – a fost deosebit de importanta, întrucât ecourile credinciosilor au fost pozitive. Iar pentru noi posibilitatea împartasirii aceleiasi credinte prin lauda, cânt si rugaciune, împreuna cu alti credinciosi, a fost înca o dovada a apartenentei la Tatal nostru iubitor si milostiv, caruia îi datoram viata noastra, credinta noastra.
Dorim sa aducem multumiri organizatorilor si în mod special binefacatorilor! Oriunde am fi, oricâti am fi, oricine ar fi, sa nu uitam niciodata ca putem ramâne „Mereu uniti si fideli în rugaciune, speranta, credinta si iubire”.