„În Duminica Tuturor Sfintilor, preoti din Protopopiatul Holod au savârsit Sfântul Maslu în cadrul caminului de batrâni din localitatea Dumbrava. Aceasta localitate, datorita muncii pastorale deosebite dusa pe parcursul a 23 de ani de catre parintele Terec Iulian, este una dintre putinele din Eparhia de Oradea care este în totalitate de confesiune greco-catolica.
Preotii concelebranti Terec Iulian, Terec Mihai, Florin Jula, Repciug Dorin si Merca Alexandru au dorit prin prezenta lor nu numai sa fie alaturi de bolnavii centrului de batrâni, ci si sa aprecieze la justa valoare activitatea parintelui paroh Iulian Terec. Aceasta activitate nu s-a limitat doar la Parohia Dumbrava, ci si la înfiintarea si activarea parohiilor Salonta, Petid, Tinca, Hodisel, Ginta.
Sacramentul maslului este lucrarea sfânta savârsita în numele Preasfintei Treimi, de catre preoti, prin care se împartaseste credinciosului bolnav harul nevazut al vindecarii sau usurarii suferintelor trupesti, întarirea sufleteasca, iertarea pacatelor. Partea vazuta consta în ungerea cu untdelemn sfintit, dupa ce se invocat prin rugaciuni speciale mila lui Dumnezeu prin puterea Sfântului Spirit asupra celui bolnav.
În cadrul Centrului de batrâni de la Dumbrava sunt îngrijiti si li se ofera gazduire unui numar de 245 de persoane. Marea majoritate a acestora nu au adapost, unele nu mai au pe nimeni care sa le aiba de grija, motiv pentru care au apelat la aceasta institutie de îngrijire.
Nevoile spirituale ale celor care traiesc aici sunt asigurate de catre parintele paroh Iulian, care cu multa dragoste si devotament si-a oferit sprijinul acestor persoane, inclusiv prin oferirea unui sprijin material constând în hrana si îmbracaminte.
Prezenta în rândul acestor persoane aflate în suferinta a fost impresionanta pentru preotii participanti care au constientizat necesitatea implicarii mai active în sprijinul categoriilor defavorizate.