„Papa Francisc va celebra în 24 decembrie, la ora 21.30, Sfânta Liturghie din Ajunul Nasterii Domnului, în Bazilica Vaticanului, se arata în calendarul celebrarilor prezidate de Pontif în perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2018, publicat marti, 24 octombrie 2017, de Biroul de Presa al Sfântului Scaun. Din program fac parte, pe lânga 2 calatorii apostolice, în Asia (Myanmar si Bangladesh) si în America Latina (Chile si Peru), si prima Zi Mondiala a Saracilor, care se va desfasura în 19 noiembrie.
Joi, 2 noiembrie, Pontiful roman va face o vizita la Cimitirul american din Nettuno, unde va celebra Sfânta Liturghie „pentru cei cazuti în razboaie”. La întoarcere se va opri si la Mausoleul Fosse Ardeatine. În ziua urmatoare, vineri, 3 noiembrie, va celebra, la ora 11.30, în Bazilica San Pietro, ca în fiecare an, Sfânta Liturghie cu pomenirea Cardinalilor si a Episcopilor decedati în cursul ultimului an. Pentru prima Zi Mondiala a Saracilor, duminica, 19 noiembrie, Papa va celebra tot în Bazilica Vaticanului Sfânta Liturghie, la ora 10. Instituirea acestei Zile a fost anuntata de Papa în Scrisoarea sa apostolica „Misericordia et misera” (21 noiembrie 2016), „ca semn concret ulterior” al Anului Sfânt al Milostivirii, fiind fixata pentru Duminica a XXXIII-a din timpul de peste an din ritul latin.
La sfârsitul lunii, în 26 noiembrie, Sfântul Parinte va pleca în Myanmar si Bangladesh. Calatoria sa apostolica în Asia se va încheia în 2 decembrie. În prima jumatate a lunii decembrie vor avea loc doua celebrari mariane. În dupa-amiaza zilei de 8 decembrie, Papa va merge la coloana Neprihanitei Zamisliri, din Piazza di Spagna, Roma, pentru traditionalul omagiu cu flori adus Fecioarei. Marti, 12 decembrie, la ora 18, va celebra, în Bazilica Vaticanului, Sfânta Liturghie pentru America Latina, în cinstea Fecioarei de Guadalupe.
Ca în anii precedenti, Papa va celebra în 24 decembrie, la ora 21.30, Sfânta Liturghie din Ajunul Nasterii Domnului, în Bazilica San Pietro. În ziua urmatoare, 25 decembrie, va rosti, la ora 12, din loja centrala a Bazilicii, mesajul sau de Craciun si va da binecuvântarea apostolica „Urbi et Orbi”. În ultima zi a anului, 31 decembrie 2017, la ora 17, va prezida Primele Vespere si Te Deum-ul de multumire pentru anul care a trecut. În prima zi a noului an 2018 va celebra, la ora 10, în Bazilica Vaticanului, Sfânta Liturghie din Solemnitatea Preasfintei Maria, Nascatoare de Dumnezeu. Va avea loc atunci si a 51-a Zi Mondiala pentru Pace.
În sarbatoarea Epifaniei, sâmbata, 6 ianuarie 2018, Sfântul Parinte va prezida Sfânta Liturghie la ora 10 în Bazilica San Pietro. Duminica, 7 ianuarie, în sarbatoarea Botezului Domnului – în ritul latin – Episcopul Romei va celebra la ora 9.30, în Capela Sixtina, Sfânta Liturghie si va boteza câtiva copilasi. În perioada 15-22 ianuarie 2018 va vizita Chile si Peru.
Sursa: http://www.catholica.ro