„În perioada 7-8 aprilie 2011, la Catedrala „Sfântul Nicolae” si în Sala Festiva a Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea au avut exercitii spirituale pentru elevii claselor V-XII.
Programul a început joi seara cu Sfânta Liturghie de la orele 18.00, dupa care a urmat o ora de adoratie animata de tinerii de la Oratoriul Maria Imaculata, condusi de pr. Doru Popovici. Apoi ziua de vineri a urmat acelasi ritual, iar dupa liturghie, elevii s-au împartit în doua grupuri de lucru.
Primul grup, format din tinerii claselor V-VIII, s-au deplasat în Sala Festiva, unde parintele spiritual al liceului, Andrei Borzasi le-a tinut doua meditatii având ca tema „Ce este pentru mine Sfânta Eugharistie?” urmate fiind de cântece si rugaciuni. La final au urmarit cu totii filmul „Marcelino pane e vino”, un film minunat având ca si tema centrala Sfânta Euharistie.
Al doilea grup ,format din tinerii claselor IX-XII, au ramas în Catedrala unde parintele Mihai Vatamanelu OFMConv., tot preot spiritual al Liceului, le-a tinut doua meditatii având ca tema „Cine e Cristos pentru mine?” urmate fiind de reflectii personale si Lectio Divina.
Seara s-a încheiat pentru toti cu rugaciunea Calea Crucii.