„Înaltpreasfintia Sa Nicolae Corneanu, Mitropolitul ortodox al Banatului, a decedat în 28 septembrie 2014. Trista veste a ajuns cu rapiditate la toti cei ce l-au iubit pe ierarhul banatean. Cum una dintre caracteristicile arhipastoririi sale a fost întocmai deschiderea fata de aproape, indiferent de confesiunea sau de etnia sa, a fost doar firesc ca si lumea catolica sa doreasca a-si aduce ultimul omagiu la despartirea de acest mare vizionar, prin Episcopii sai.
Preasfintia Sa Martin Roos, Episcopul romano-catolic de Timisoara, i-a fost alaturi Mitropolitului Banatului, atât în viata, în momente bune sau mai putin bune, dar si dupa trecerea la cele vesnice, atât în resedinta mitropolitana cât si în Catedrala mitropolitana, în zilele de dinainte de ceremonia de înmormântare precum si la aceasta. S-au adaugat vizitele Ierarhilor romano-catolici si greco-catolici apropiati, atât ca loc precum si ca inima – Preasfintia Sa Alexandru Mesian, Episcopul greco-catolic al Lugojului, a ajuns la Catedrala mitropolitana luni seara, însotit de Vicarul general Angelo Narcis Pop, pentru câteva momente de rugaciune.
A doua zi, marti, 30 septembrie, Episcopul Martin Roos a revenit la Catedrala pentru o rugaciune alaturi de Înaltpreasfintia Sa Nicolae Corneanu, însotit de Episcopul romano-catolic Bocskei Laszlo, din Oradea – un alt apropiat al marelui disparut. În seara de marti a ajuns la Catedrala mitropolitana din Timisoara si Preasfintia Sa Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic din Oradea. Dupa ce si-a asteptat rândul în multime pentru a ajunge un moment aproape de locul în care se odihnea, în acele zile de dinainte de coborârea în cripta, corpul Înaltpreasfintiei Sale Nicolae Corneanu, Episcopul a îngenunchiat lânga Mitropolit si s-a rugat câteva momente pentru sufletul sau, în admiratia celor prezenti.
În ziua înmormântarii a ajuns la Timisoara si Preasfintia Sa Florentin Crihalmeanu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, alaturându-se celorlalti patru Ierarhi catolici prezenti la ceremonie. Alaturi si de alti Vicari si preoti catolici, ei l-au condus pe Înaltpreasfintitul Nicolae Corneanu, un prieten al catolicilor si al celor de alte culte din Banat si din România, pe ultimul drum în jurul Catedralei.