Prima ediție a evenimentului PlayFest s-a desfășurat în data de 31 mai 2024, la eveniment au fost invitați să participe creșe, grădinițe și școli din din 22 de localități, din 15 județe și Municipiul București. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Inițiativei Educația și Dezvoltarea Timpurie a Copilului în România, derulată de UNICEF în parteneriat cu Centrul Step by Step, cu susținerea Fundației Lego.

În județul Bihor, prima ediție a evenimentului PlayFest s-a desfășurat la Liceul Greco-Catolic„ Iuliu Maniu”, Oradea, cu participarea unui număr de 150 elevi și cadre didactice și 30 părinți voluntari,  de la următoare unități de învățământ:

  • Colegiul Tehnic „Alexandru Roman”, Aleșd
  • Școala Gimnazială „Nicolae Popovici”, Beiuș
  • Liceul Teoretic „Nicolae Jiga”, Tinca
  • Școala Gimnazială „Zelk Zoltan”, Valea lui Mihai
  • Școala Gimnazială „Szacsvay Imre”, Oradea
  • Liceul Teoretic ”Petofi Sandor”, Săcuieni
  • Grădinița cu Program Prelungit nr. 25 Step By Step, Oradea
  • Asociația Caritas Eparhial Oradea (copiii ucrainieni)
  • Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Oradea

Tema festivalului a fost Orașul meu, în cadrul căruia copiii au participat la ateliere de construcții și de artă, utilizând piesele Lego, pictură, sculptură, cu materiale distribuite în cadrul proiectului. La eveniment, părinții și membri ai comunității au participat alături de copii la toate activitățile PlayFest.

Tema acestei prime ediții, Orașul meu, i-a provocat pe cei mici să descopere și să reimagineze comunitățile în care trăiesc prin intermediul atelierelor de arte și construcții găzduite de spații publice și unitățile de învățământ. Etapa premergătoare PlayFest s-a desfășurat pe tot parcursul lunii mai și a constat în vizite și activități de documentare pe care copiii, însoțiți de cadrele didactice de la grupe sau clase și părinții voluntari, le-au desfășurat în localitățile lor.

Activitatea a fost deschis de către domnul profesor Andrei Cristea, directorul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”. Invitații organizatorilor: PSS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, doamna profesor Antonia Nica, viceprimar al Municipiului Oradea, doamna profesor Felicia Ianța, inspector școlar pentru învățământ primar, doamna profesoară Veronica- Zita Tanko, inspector școlar pentru învățământ primar și educație timpurie, limba maghiară, au încurajat echipele și au felicitat cadrele didactice și părinții pentru modul în care au reușit să pună în practică tema festivalului.

Adresăm calde mulțumiri tuturor colaboratorilor, părinților, elevilor, Asociației Pas cu Pas, voluntarilor și echipei de formatori pentru Alternativa Step by Step, coordonată de doamna profesoară Cornelia Vesea.