În a șasea duminică după Paști, Părintele Antoniu Chifor, vicar eparhial cu preoții, s-a aflat în Parohia Șuncuiș din Protopopiatul Beiuș, unde a celebrat Sfânta Liturghie împreună cu Părintele Adrian Man, parohul locului.

 Vă salut pe toți cu mare drag în Domnul. Sunt bucuros că ne putem întâlni aici la Șuncuiș, în această frumoasă biserică de piatră, ridicată în frumoasa zona montană a Beiușului, a spus la începutul cuvântului de învățătură părintele vicar. Vă transmit salutul și binecuvântarea Preasfințitului Virgil. Întotdeauna când vizitez parohiile din zona Beiușului, mă cuprinde o mare emoție, când mă gândesc la rădăcinile foarte vechi, la prezența Bisericii noastre în aceste ținuturi încă din vechi timpuri, mă gândesc la preoți, dascăli și academicieni, oameni de stat și oameni simpli, pe care i-a dat țării ținutul Beiușului: un titan precum Samuil Vulcan, care a întemeiat Școlile Beiușului sau un Dr. Valeriu Hetco, protopop greco-catolic de pie amintire sau un Ioan Ciordaș, un Nicolae Bolcaș – martiri ai neamului și mulți alții.

Continuând învățătura specifică duminicii, Pr. Antoniu Chifor le-a vorbit, apoi, despre pasajul evanghelic care îl are în centru pe orbul din naștere, despre simbolurile pe care Evanghelistul Ioan le folosește în această pericopă și despre actualitatea lor.

După finalul Sfintei Liturghii, credincioșii împreună cu cei doi părinți, au rămas un timp pentru a împărtăși amintiri, experiențe trecute și imagini ale unor înaintași de frunte ai zonei Beiușului.

Biroul de Presă