Ieri, 26 mai, elevii claselor a II-a de la Liceul „Don Orione” au făcut Prima Spovadă și Sf. Împărtășanie Solemnă în Parohia Greco- Catolică „Duminica Tuturor Sfinților” Oradea.

Prima Sfântă Împărtășanie este un sacrament care marchează primirea pentru prima dată a Sfintei Împărtășanii. Copiii primesc pentru prima dată Trupul și Sângele lui Isus. Înainte de a primi această taină, eleviii claselor a II-a au făcut pregătire spirituală împreună cu preoții comunității. În cadrul orelor de cateheză, au învățat ce este rugăciunea, când trebuie să ne rugăm, dar și ce este Sf. Împărtășanie și Spovada.

Pentru a-L primi pe Isus în inimile lor, copiii s-au spovedit. Și-au curățat sufletul de păcate și au primit iertarea divină. Prin Spovadă, ne recunoaștem greșelile în fața lui Dumnezeu, ne căim pentru păcate și ne angajăm să ne îndreptăm viața. După Spovadă primim oportunitatea de a începe din nou cu inima curată.

În predica duminicală, pr. Gabriel Ciubotariu a subliniat cât de important ca atunci când ne pătăm sufletul, să ne curățăm prin Spovadă. Prin rugăciunea pe care o face, preotul împarte milostivirea și puterea lui Dumnezeu. Din povestioara relatată este important ca inima noastră să fie una curată. Prin împărtășanie, Isus vine în inima noastră și ne acoperă rănile pe care le avem în suflet.

După Sf. Liturghie, în Aula Magna a Liceului „Don Orione” Oradea, a urmat un moment de fraternitate. O agapă frățească. Agapa frățească are semnificația de a aduce credincioșii împreună într-un spirit de comuniune, iubire și solidaritate, reflectând valorile creștine de unitate și generozitate în cadrul comunității.

Dorim să mulțumim doamnelor învățătoare Bianca Toderaș și Anca Tîrtea pentru toată pregătirea pe care le-au oferit-o copiilor. Și nu în ultimul rând, le mulțumim tuturor părinților care s-au implicat pentru ca această sărbătoare să fie una frumoasă.

Fie ca această Primă Sfântă Împărtășanie să fie cu folos în viețile lor spirituale și în drumul lor spre credință.

Centrul Don Orione Oradea