Pe 10 iunie a.c., cu începere de la ora locală 16, în prezența papei Francisc are loc, în Piața San Pietro și – simultan – în alte opt piețe din întreaga lume, întâlnirea mondială despre fraternitatea umană, intitulată „Nu singur” (NotAlonesingur; #notalone).

Vatican News – 23 iunie 2023. În Piața San Pietro vor fi prezenți 30 de laureați ai Premiului Nobel și mii de tineri din întreaga lume. Evenimentul este organizat de Fundația vaticană „Fratelli tutti”, în colaborare cu administrația Bazilicii Sfântul Petru, cu Departamentul în slujba dezvoltării umane integrale și Departamentul pentru comunicare.

Inițiativa, inspirată de Enciclica „Fratelli tutti”, va implica persoane din întreaga lume pentru promovarea, împreună, a culturii fraternității și a păcii și încurajarea angajamentului personal în alegeri și în practici de împăcare, dialog și iertare, depășind singurătatea și marginalizarea care neagă demnitatea umană.

La eveniment va participa și un reprezentativ grup de tineri din întreaga lume. La sfârșitul întâlnirii, tinerii se vor prinde de mâini pentru a crea o îmbrățișare, pe fundalul imaginii simbolice a brațelor deschise, sugerată de coloanele lui Bernini, din Piața Sfântul Petru, simbol arhitectural al îmbrățișării universale a Bisericii.

Alături de tineri sunt așteptați, în Piața Sfântul Petru, reprezentanți ai mișcărilor bisericești (laici, familii, asociații și cei care astăzi se văd nevoiți să trăiască la marginea societății, de la cei mai săraci și fără adăpost la migranți și victime ale violenței și traficului de persoane).

Programul evenimentului va fi împărțit în două momente. Dimineața, grupurile de lucru se vor întâlni pentru a împărtăși trasee de comuniune care vor fi povestite pe scurt după-amiaza.

În cursul după-amiezii, laureații Premiului Nobel care s-au alăturat inițiativei și personalități din domeniul științei, culturii, dreptului și organizațiilor internaționale se vor întâlni cu membrii grupurilor de lucru pentru a elabora un document prin care să se solicite un angajament de fraternitate umană, care va fi prezentat papei Francisc, în Piața Sfântul Petru, și tuturor oamenilor din lume care se simt chemați la a construi prietenia socială și o paradigmă a fraternității, justiției și păcii.

Sursa: vaticannews.va