Protopopiatul de Beiuș a organizat luni, 10 aprilie, Ziua de Reculegere Spirituală pentru copii și tineri cu tema: „Vino și vezi” (Ioan 1, 46).

Ziua a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii în Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș. Preoți, parohi însoțitori ai grupurilor parohiale, au concelebrat alături de Părintele Popa Paul, director al Biroului Pastoral pentru Tineri. În meditația sa, părintele a subliniat faptul că Isus este vizibil nouă în Sfânta Euharistie, amintind și de unul din miracolele săvârșite de Sfântul Anton de Padova. Oportunitatea spirituală a întâlnirii lui Isus o avem, continua părintele, și în Sfânta Scriptură și, nu în ultimul rând, în persoana aproapelui nostru. Isus este prezent „în fratele mai mic” și, nu doar dăruiește, dar și se bucură de respectul și iubirea dăruită. Preoți, disponibili în confesor, au pregătit tinerii la început de Săptămâna Mare prin Taina Spovezii, să Îl primească pe Isus prezent în Sfânta Euharistie.

Momentul liturgic a continuat prin transpunerea cuvintelor de învățătură în contextul comunitar. Copiii și tinerii au fost antrenați în diverse activități spirituale și comunitare, dar și în multe jocuri prin care respectul și prietenia au fost profund nutrite. Curtea Oratoriului „Colț de Rai” a răsunat iar de glasurile tinerilor care au profitat de această nouă întâlnire între parohii.

Ziua s-a încheiat prin revenirea tuturor în fața lui Isus. Copii și tineri au parcurs alături de părintele protopop Zima Zorel, meditațiile rugăciunii tradiționale „Calea Crucii”.

Mulțumim celor care s-au implicat în desfășurarea activităților: preoților, predicator și parohi, care au însoțit tinerii din parohiile lor, celor de la Mănăstirea Greco-Catolică „Fericiților Episcopi Români Martiri” din Stâna de Vale și invitaților speciali – Dragoș Tomescu și Adrian-George Demian, tineri din cadrul Asociației „Zileos”, alături de profesorii de religie Zima Carmen-Agneta și Florina Luscan.

Organizatorii – Protopopiatul Greco-Catolic Beiuș, Parohia Greco-Catolică Beiuș, Asociația Ave Miriam în colaborare cu Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici – au continuat prin acest moment misiunea apostolică a ucenicilor lui Isus, de a-L prezenta pe Mântuitorul cu cuvintele fraterne: „Vino și vezi”.

Pr. protopop Zima Zorel