„Vineri, 15 ianuarie 2015, Excelenta Sa Miguel Maury Buendia, Nuntiul Apostolic în România, si-a început misiunea oficiala cu o vizita la Blaj, unde s-a întâlnit cu Preafericitul Cardinal Lucian Muresan, întâistatatorul Bisericii Romane Unite cu Roma.
Redam mai jos cuvântul de primire al Preafericirii Sale Cardinalul Lucian Muresan adresat Excelentei Sale Miguel Maury Buendia:

Excelentei Sale Miguel Maury Buendia
Nuntiu Apostolic în România

Excelenta Voastra,

Am marea bucurie de a Va exprima în numele credinciosilor nostri, al persoanelor consacrate si al confratilor întru preotie si întru episcopat din Biserica Greco-Catolica din România, felicitarile si urarile de bine acum la începutul slujirii Excelentei Voastre ca Nuntiu Apostolic în România. În aceasta misiune pretioasa, Excelenta Voastra va putea însoti Biserica noastrasui iuris, precum si structurile acesteia în dezvoltarea lor ecleziala.
Roma, Maica noastra în credinta, ne trimite prin prezenta Excelentei Voastre binecuvântarea Urmasului lui Petru, Sfântul Parinte Papa Francisc. Va îmbratisam cu bucuria pe care numai Dumnezeu ne-o poate darui, atunci când fratii în credinta se întâlnesc pentru a-L marturisi pe Cel ce ne uneste: Isus Cristos, Lumina lumii. Si aici în România, aceasta marturie înseamna martiriu si daruire. Fiindca noi, crestinii greco-catolici, nu doar credem în unitate, ci, asa cum afirma Sfântul Ioan Paul al II-lea, noi marturisim prin însasi fiinta noastra, de trei secole, prin sacrificii uneori ne¬maiauzite, credinta noastra în unitate. Si este binecunoscut faptul ca drumul martiriului pentru Biserica noastra, care a caracterizat cea de-a doua jumatate a secolului trecut, nu a facut decât sa ne întareasca în credinta prin marturia si pretul de sânge al martirilor nostri ce contempla acum Chipul Domnului.
Cu adevarat, prezenta Bisericii Greco-Catolice din România s-a dovedit a fi pretioasa în istoria tarii noastre, tocmai pentru ca exprima acea providentiala împletire în fiinta sa între comuniunea cu Scaunul lui Petru si bogatia comorilor spirituale, liturgice si disciplinare ale traditiei bizantine. Prin urmare, suntem siguri ca Scaunul Principelui Apostolilor va sti sa însoteasca, prin intermediul slujirii Excelentei Voastre ca Nuntiu Apostolic, calea Bisericii noastre.
Domnului Celui pururi credincios, îi cerem belsug de haruri spirituale, rostind la Sfânta Liturghie: „Întâi pomeneste, Doamne, pe Înalt Preasfintitul Arhiepiscop Miguel, pe care îl daruieste sfintelor Tale biserici în pace, întreg, cinstit, sanatos, îndelungat în zile, drept învatând cuvântul adevarului Tau”.
Cu cele mai sincere sentimente, din partea întregului Sinod al Bisericii Greco-Catolice din România, profit de aceasta ocazie pentru a Va exprima comuniunea frateasca.

Întru Domnul,

Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica

Sursa:http://www.e-communio.ro