„În data de 7 octombrie a avut loc Întâlnirea Eparhiala a Tinerilor, la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”. Programul a început cu Sfânta Liturghie celebrata de Episcopul de Oradea Virgil Bercea si John Michael Boteanu episcop de Canton – Ohio, si preotii de pe întreg teritoriul Eparhiei. La întâlnire au participat tineri din toate protopopiatele Eparhiei, de la Liceul „Iuliu Maniu” si Liceul „Don Orione”.
Tema acestei întâlniri a fost: „Iata serva Domnului, fie mie dupa cuvântul Tau”. În meditatia din cadrul Sfintei Liturghii Preasfintia Sa Virgil a vorbind tinerilor prezenti despre chemarea pe care Dumnezeu le-o adreseaza fiecaruia, oferindu-le ca si exemplu pe Fecioara Maria, iar la final a îndemnat pe fiecare tânar sa mediteze asupra raspunsului pe care îl da acestei chemari.
Dupa Sfânta Liturghie a urmat prânzul, iar apoi programul întâlnirii continuând cu discutiile pe grupuri, unde fiecare tânar a avut posibilitatea sa discute cu ceilalti pe marginea meditatiei si sa alcatuiasca doua întrebari la care cei doi Ierarhi le-au oferit raspunsuri.
Întâlnirea s-a încheiat prin spectacolul World Youth Hope la care au fost invitati cântareti valorosi din Italia: Linda Valori, Luca Bonaffini, Francesco Sportelli, Andrea Piccirillo, Filomeno Lopez, Mauro Labellarte, Andreas Bu din Cluj, Ovidiu Lazar din Oradea si alti foarte talentati cântareti din mai multe locuri ale României, care au cântat pe scena din Piata Unirii.
Dupa acest superb spectacol a avut loc cina, iar dupa aceasta participantii bucurosi în urma acestei întâlniri, si-au luat ramas bun.
Multumim Preasfintiei Sale Virgil si Biroului Pastoral pentru Laici care au organizat aceasta frumoasa întâlnire.

Biroul Pastoral