,,Vino şi urmează-mă!”

 La început de post, în variantă on-line, s-a derulat, luni 15 noiembrie, cateheza adresată tinerilor din Eparhia de Oradea: ,,Este viaţa creştină o anticameră a paradisului?”.

Alături de tinerii de pe întreg cuprinsul Eparhiei de Oradea, din protopopiate şi asociaţii, au fost îndrumătorii acestora, preoţi sau laici, părinţii protopopi și membrii Biroului Pastoral. I-au însoţit Preasfinţitul Virgil Bercea şi Părintele Vicar General Mihai Vătămănelu. Biroul Pastoral a propus doi invitaţi speciali la această întâlnire: don Fabio Pieroni, de la Roma și pe artista Nico.

Preasfinţitul Virgil Bercea a adresat un cuvânt de început, prin care a salutat această iniţiativă şi a rostit rugăciunea Tatăl Nostru.

A continuat don Fabio Pieroni, cel care, printre altele, a răspuns invitaţiei Biroului Pastoral pentru a le oferi ceva frumos tinerilor în anul care vine, printr-un parcurs lunar catehetic legat de la cele zece porunci. Părintele, pornind de la pasajul biblic din Matei, capitolul 19, versetele de la 16 la 22, referitoare la tânărul bogat care întreba despre moştenirea vieţii veşnice, a subliniat faptul că nu în lupta pentru perfecţiune se află răspunsul la nelămurirea tânărului, nelămurire la fel de valabilă şi în zilele noastre, esenţială în acest sens fiind de fapt perceperea iubirii pe care ne-o oferă Dumnezeu fiecăruia.

În continuare, Nico a împărtăşit din experienţa sa, atât ca artist cât şi ca om, în societatea zilelor noastre, arătând cât de importantă este relaţia cu Dumnezeu, răspunzând apoi întrebărilor care i-au fost adresate.

Astfel, prin această întâlnire, având ajutorul celor doi invitaţi speciali, don Fabio Pieroni și artista Nico, am  pornit cu toţii la drum spre Naşterea lui Cristos, punctând ziua de la începutul postului cu aceste gânduri.

Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru iubirea Sa necondiţionată pentru fiecare dintre noi, mulţumim tuturor pentru participare şi pentru implicare!

Laura Ologu

Biroul Pastoral