„Sarbatoarea Sfintilor Ierarhi Vasile, Grigore si Ioan, a fost celebrata astazi, 30 ianuarie 2011, la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, de P.S. Virgil Bercea, însotit de preotii Catedralei, ai Seminarului Teologic Greco-Catolic si câtiva invitati din Italia. Cu ocazia Hramului Seminarului au fost hirotesiti ipodiaconi: lectorul Adrian Muresan din Parohia „Sfântul Anton”, Gherla (CJ); lectorul Dragos Pascalau din Parohia „Sfântul Nicolae” – Fizes (SJ); lectorul Claudiu Boda din Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Oradea si lectorul Andrei Duma din Parohia „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” din Mierlau.
Ierarhul a acordat rectorului Seminarului, Antoniu Titus Chifor, crucea pectorala; în continuare, au fost ridicati la rangul de arhimandriti pr. profesor Roberto Giraldo din Venetia, care face parte din Ordinul Franciscan Minor si este decan al Facultatii de Teologie Ecumenica „San Bernardino”, din cadrul Universitatii Pontificale „Antonianum” din Roma; pr. Cornel Dîrle si Ovidiu Horea Pop, fosti rectori ai seminarului.
În predica sa, P.S. Virgil a subliniat faptul ca „am celebrat ieri si azi 20 de ani de la reînfiintarea Seminarului. Ce înseamna acesti 20 de ani în raport cu întreaga istorie a bisericii? Trebuie sa vedem aceasta lucrare a lui Dumnezeu prin P.S. Vasile Hosu, care a avut curajul sa redeschida Seminarul. Acea binecuvântare pe care a dat-o ne însoteste mereu, el fiind unul din pilonii credintei noastre. Bunul Dumnezeu a dorit ca aceasta biserica sa aiba martirii ei în credinta. Cred ca aceste persoane care si-au dat viata pentru credinta lor sunt în ceruri. La începutul Liturghiei am dat titlul de arhimandrit la trei preoti, lucru început tot de P.S. Vasile”.
Catedrala a fost neîncapatoare pentru sutele de credinciosi veniti sa asiste la celebrari, astazi fiind si prima data când P.S. Virgil hiroteseste arhimandriti în Episcopia de Oradea.