Ansamblul Icoane şi Ioan Bocşa, în Cetate – „Suflet românesc, atunci şi acum”

Ansamblul Icoane şi Ioan Bocşa, în Cetate – „Suflet românesc, atunci şi acum”

Oradea a găzduit, la finele săptămânii trecute, spectacolul „Suflet românesc, atunci şi acum”, susținut de Ansamblul Icoane şi Ioan Bocşa.

Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească „Icoane”, instruit şi condus de interpretul Ioan Bocşa, a susținut, vineri seară, la Teatrul de Vară din Cetatea Oradea, un spectacol de suflet, intitulat „Suflet Românesc, atunci şi acum”.

Programul serii a cuprins spectacolul live prezentat de Ansamblul „Icoane”, al grupului Trio transilvan (ceteră, contră, gordună), conducător: maestrul Ovidiu Barteş, precum și un moment actoricesc cu Ioan Josan. Moderator implicat artistic a fost Ioan Bocşa.

Evenimentul a cuprins şi o proiecţie cinematografică „despre muzica poeziei şi poezia muzicii”.

Ansamblul „Icoane” are în componenţă un grup vocal de fete și unul de băieţi, un grup mixt, un trio transilvan şi interpreţi individuali. Acesta își propune să restaureze sonor unele producții muzicale tradiţionale arhaice, preluate din colecţii şi fonoteci sau culese direct din zone ale ţării unde încă folclorul se mai practică după ritualuri străvechi.

Accesul la eveniment a fost gratuit, și s-a făcut începând cu ora 19.40, cu respectarea normelor Covid-19 în vigoare.

Printre spectatorii prezenți la eveniment s-a aflat Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, însoțit de Eugen Ivuț, secretar episcopal, și Rodica Indig, consilier cultural al Episcopiei greco-catolice de Oradea.

Sursa: crisana.ro

Despre autor

...

Publicatii

mart.0 Posts
apr.0 Posts
mai0 Posts
iun.0 Posts
iul.0 Posts
aug.0 Posts
sept.0 Posts
oct.0 Posts
nov.0 Posts
dec.0 Posts
ian.0 Posts
feb.0 Posts
mart.0 Posts
apr.0 Posts
mai0 Posts
iun.0 Posts
iul.0 Posts
aug.0 Posts
sept.0 Posts