Ziua de 25 martie 2021 a fost un prilej de mare bucurie în parohia ,,Sfânta Treime” din Meseşenii de Sus. În cadrul binecuvântatei sărbători a Bunei-Vestiri, asociaţia Reuniunea Mariană, care activează în cadrul parohiei,  s-a bucurat de alăturarea unor noi membrii,  care și-au asumat angajamentul față de Preacurata Fecioară Maria, tocmai în ziua în care Părintele paroh Mitre Ioan, spiritualul Reuniunii, aniversa şapte ani de sfântă preoţie.

              Ceremonia de primire a noilor membrii în Reuniunea Mariană din parohia ,,Sfânta Treime”  i-a avut ca invitați pe Părintele Şofineţi Mihai, paroh al bisericii din Horoatu Crasnei, alături de doamna Pop Viorica, președinte al Reuniunii Mariane de la biserica ,,Sfânta Familie” din Zalău. Noile candidate,  doamnele Vanci Florica și Popan Lucia și-au exprimat adeziunea totală față de Dumnezeu și de Biserică, pentru a trăi spiritul Evangheliei lui Cristos sub oblăduirea Preacuratei.

              Pentru început, Părintele paroh Mitre Ioan a adresat mesajul său cu această binecuvântată ocazie:

              ,,Un înger de lumină a părăsit marele tron şi a coborât pe pământ, dar fără a se opri la fiicele celor mari din Israel, el vine la o umilă fecioară din Nazaret, îngenuncheată pentru rugăciune, şi îi zice: Bucură-te cea plină de dar! Astfel, eternitatea s-a fixat în timp, divinitatea s-a întrupat şi Dumnezeu s-a făcut om.

              Buna-Vestire, a cărei nume îl poartă și Reuniunea noastră Mariană, ne ajută să înțelegem că nu omul este cel care se înalță la Dumnezeu, ci Dumnezeu se coboară în sărăcia și în      suferința noastră. El ne respectă libertatea, așteptând răspunsul noatru.

              Evanghelia acestei sărbători este o sinteză a istoriei mântuirii și a tainei iubirii lui Dumnezeu față de oameni.  Vedem că El nu vine în lume cu forţa, ci îşi cere voie, aşteptând acel DA al Mariei. Domnul se face om și cu voinţa Celui veşnic intră în dimensiunea timpului nostru, în istoria noastră.

              Dacă am îndrăzni un dialog imaginar cu Fecioara Maria la momentul Bunei-Vestiri, cred că i-am zice: Ai auzit, Fecioară, că vei zămisli de la Spiritul Sfânt? Îngerul așteaptă răspunsul, este timpul să se întoarcă la Dumnezeu, care l-a trimis. Și noi așteptăm răspunsul tău pentru a fi chemați din nou la viață. … Și glasul ei blând a spus: Iată roaba Domnului, fie mie după Cuvîntul Tău!

              Și noi, creștinii în general, și membrii Reuniunii Mariane în special, suntem chemați să dăm un răspuns afirmativ și necondiționat lui Dumnezeu, care bate la ușa libertății noastre, răspuns ce trebuie să fie cât mai aproape de cel al Mariei”.

              În continuare, cele două doamne, aspirante la a fi membre ale Reuniunii Mariane ,,Buna Vestire”, au depus în fața Fecioarei Maria, în scris, adeziunile lor, răspunzând cu entuziasm întrebărilor aferente și mărturisindu-și cu deosebită bucurie credința în ,,Una sfântă catolică și apostolică Biserică”.

              A urmat binecuvântarea finală și înmânarea însemnelor Reuniunii Mariane: medalii, diplome, icoane și eșarfe pentru noile membre, medalii și cărți pentru membrii mai vechi, care, cu această ocazie au reînnoit angajamentul lor.

              Părintele paroh Mitre Ioan, în cuvântul său, a prezentat și un scurt istoric al Reuniunii,  menționând printre altele că la început membrii erau doar bărbați, cu timpul, însă, au fost cooptate și femei, pentru ca  astăzi numărul femeilor să îl copleșească cu mult pe cel al bărbaților.

              Părintele  Șofineți Mihai a adresat un cuvânt prin care a subliniat importanța Reuniunii pentru viața spirituală a credincioșilor catolici, menționând trăirea și bucuria de a te simți ocrotit de Maica Domnului, felicitând în același timp pe toți membrii, dar și pe părintele paroh din Meseșenii de Sus pentru aniversare.

              Membrii Reuniunii   au adus mulțumire lui Dumnezeu și Maicii Sfinte pentru această oportunitate, promițând să facă rugăciuni ca Sfânta Patroană să mijlocească la Fiul său și Dumnezeul nostru pentru bunăstarea întregii lumi.

              Evenimentul a adus multă bucurie și emoție celor prezenți.

              Pornind de la mesajul Preasfințitului Virgil, care spunea într-un cuvânt de învățătură că ,,un suflet care se roagă ridică lumea”, marianiștii reprezintă o lumină pentru cei din familia lor, din apropiere și pentru întreaga Biserică, înfăptuind  un apostolat prin care  Îl fac vizibil pe Isus în lumea secularizată de astăzi.

              Atotputernicul si Bunul Dumnezeu, pentru rugăciunile și prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria, să trimită din ceruri bincuvântarea Sa, atât peste membrii Reuniunii Mariane “Buna-Vestire”, cât și peste toți marianiștii de pretutindeni!

              Dumnezeu să binecuvânteze și să răsplătească implicarea   continuă și susţinută a  Parintelui  paroh Mitre Ioan, ca sa păstreze mereu vie spiritualitatea credincioşilor săi, aspect atât de preţios în ziua de astăzi.

Fiicele si fiii Mariei vor găsi felurite modalități pentru a-și exprime evlavia ce o poartă Preacuratei,  fiindu-i  sprijin Părintelui  paroh în activitatea Parohiei.

            Cu blândul Isus, sa ne binecuvânteze Fecioara de Sus!

Laura Ologu

Biroul Pastoral