„Preasfintitul John Michael Botean, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Canton Ohio, SUA ne-a bucurat cu prezenta sa în Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea timp de trei zile. Vizita Preasfintiei Sale în România se datoreaza desfasurarii sesiunii ordinare a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica, la sediul Arhiepiscopului Major din Blaj, în perioada 9-11 noiembrie 2015.
Eparhia Catolica Româna de rit bizantin din Canton se afla sub patronajul Sf. Gheorghe si are jurisdictie teritoriala peste toate Statele Unite ale Americii si întreaga Canada. Ca data importanta putem aminti ziua de 26 martie 1987, când Sf. Parinte Papa Ioan Paul al II-lea a ridicat Exarhatul Apostolic pentru românii bizantini la rang de Eparhie.
Pe perioada sederii sale în mijlocul nostru, PS John Michael a oficiat vineri dimineata, împreuna cu seminaristii, Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie în capela „Sf. Trei Ierarhi” si sâmbata în Biserica Seminarului, unde a participat si comunitatea parohiala. În cuvântarile sale, ierarhul ne-a îndemnat sa avem curaj în drumul nostru împreuna cu Cristos si ne-a vorbit despre modestia specifica unui crestin adevarat. De asemenea, ne-a multumit pentru ospitalitate si pentru timpul petrecut împreuna cu el si a amintit de buna colaborare cu parintele Iuliu Muntean, fostul profesor de Drept Canonic la Facultatea de Teologie Greco-Catolica din Oradea si actualul vicar general al Eparhiei de Canton.
Îi uram Preasfintitului John Michael pastorire rodnica si multi ani binecuvântati cu ocazia zilei onomastice si îi multumim pentru ajutorul pe care îl acorda Seminarului oradean, asigurându-l de rugaciunile noastre.