„Clopotelul a sunat si la scoala primara din localitatea Poiana, adunându-i pe toti copiii în clasele de curs. Ca si în fiecare an, prima zi de scoala este încununata de multe emotii si de bucurie în acelasi timp, deoarece se întâlnesc dupa o vacanta binemeritata cu dascalii lor.
În deschiderea evenimentului, D-na directoare Tako Monica a urat elevilor mult succes în noul an scolar, amintindu-le ca prin învatatura vor deveni persoane de reper pentru societate.
Agentul de ordine publica de pe raza comunei Tauteu, a adus în atentia copiilor importanta modului de traversare a partii carosabile respectiv a respectului pentru profesori si parinti.
Ulterior, Pr. Paroh Gheorghe Dat, a celebrat rugaciunea Tedeumului, iar în cuvântul de învatatura, l-a rugat pe Bunul Dumnzeu, sa trimita peste capetele copiilor întelepciunea pe care a revarsat-o peste robul Sau Solomon. Totodata a asemanat elevii cu ogorul pe care învatatoarele au datoria sa semene samânta cea buna astfel încât sa aduca cât mai multe roade.
În scoala primara din localitatea Poiana este o grupa de gradinita si clasele 0-3. Parintele paroh se va ocupa de asistenta lor spirituala si de orele de religie.
La sfârsitul rugaciunii, copiii si parintii au fost unsi cu untdelemn sfintit si clasele binecuvântate cu Aghiasma Mare.

Învatatoare: