„Duminica, 15 noiembrie 2009, autoritatile din Beius alaturi de comunitatea greco-catolica au comemorat împlinirea a 50 de ani de la trecerea la Domnul a parintelui protopop Valeriu Hetco.
Manifestarile au debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii Arhieresti de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea, alaturi de preotii din protopopiatul de Beius. În cuvântul sau de învatatura, referindu-se la Evanghelia zilei, Preasfintia Sa a precizat: „Fiecare dintre noi este chemat sa cunoasca si sa respecte poruncile. De câte ori în loc sa ne iubim aproapele avem o alta atitudine total opusa? Daca ne uitam în viata noastra, de fiecare data când am avut nevoie Dumnezeu ne-a ajutat. În acest context, al samariteanului milostiv, ni-l aducem aminte pe parintele protopop Valeriu Hetco. Dânsul a avut o formare asemeni bunului samaritean. De aceea, a ramas un model pentru noi. Prin aceste rememorari noi, cei de azi, avem obligatia sa reabilitam aceste valori. Dincolo de suferinta putem spune ca toate încercarile vietii, Dumnezeu le transforma în bucurii daca nu ne pierdem speranta.”
La finalul Sfintei Liturghii a avut loc lansarea cartii intitulata "Dr. Valeriu Hetco, protopop al Beiusului". Au luat cuvântul Preasfintia Sa Dr. Virgil Bercea, prof. univ. dr. Blaga Mihoc, prof. Ioan Darabaneanu si unul dintre autorii cartii, dr. Dorin Valeriu Domuta si Valeriu George Domuta.
Manifestarile au continuat la Palatul Episcopal din Beius unde a avut loc o slujba de pomenire, dupa care a fost dezvelita o placa comemorativa dedicata parintelui protopop Valeriu Hetco.
Comemorarea a 50 de ani de la trecerea la cele vesnice a parintelui Valeriu Hetco s-a bucurat de prezenta domnului primar Adrian Domocos si alte oficialitati locale, precum si un numar mare de credinciosi.