Aceasta a fost invitaţia tinerilor din asociațiile,  grupurile și parohiile  protopopiatului de  Oradea, care au animat rugăciunea Calea Crucii ieri seara, de la ora 19.00. Rugăciunea comună, care este savârșită în mod special în timpul Postului Mare, amintind de patimile și moartea care vor duce la învierea Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos, a intrat astfel în casele tuturor participanţilor prin intermediul platformei Zoom.

            Iniţiativa aparţine Biroului Pastoral,  care le-a propus tinerilor, familiilor și credincioșilor  din toată Eparhia de Oradea, ca în zilele de miercuri din Postul Mare, să  meargă împreună pe dumul Crucii cu Isus. Fiecare familie participantă a fost rugată să aprindă o lumânare ca simbol al luminii pe care o aduce Învierea Mântuitorului.

            Au răspuns invitaţiei tinerii de la grupurile OMI, Cercetaţii Români Uniţi, Zileos, Enjoy Music, Don Orione, Parohia Nufărul, Allegria şi Astru, s-au rugat şi au citit meditaţiile pe parcursul celor 14 staţiuni din Calea Crucii.

            Preasfințitul Virgil Bercea s-a rugat pentru şi împreună cu tinerii, i-a salutat,  lăudând implicarea lor şi încurajându-i să apeleze la rugăciune cât mai des posibil de-a lungul timpului.

            Ne bucurăm, dragi tineri, pentru timpul petrecut împreună cu voi întru Domnul, pentru participarea şi implicarea voastră.

            Vă rugăm să trimiteți acest link de invitație  prietenilor, rudelor și persoanelor apropiate.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/729609038?pwd=bmwybkc3cGNwcWZIejNZVGF0OWFjdz09

Meeting ID: 729 609 038
Passcode: 1PHmQ5

            Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a oferit acest timp de har şi de binecuvântată comuniune, iar săptămâna viitoare, miercuri în 31 martie de la ora 19.00,  vom răspunde cu toţii invitaţiei tinerilor din protopopiatele de Holod şi de Beiuş.

Laura Ologu

Biroul Pastoral