Duminică 18 octombrie 2020, la ora 16.00,  cu ajutorul aplicaţiei Zoom, peste 120 de copii din Eparhia de Oradea au participat  on-line, în mod interactiv, la Rugăciunea Rozariului de Bucurie. Evenimentul se înscrie în iniţiativa mondială de rugăciune ,,Un  milion de copii se roagă Rozariul” pentru pacea în lume și pentru unitatea în iubire, propusă de organizaţia Kirche in Not prin preşedintele acesteia, cardinal Mauro Piacenza.

Preasfinţitul Virgil Bercea a însoţit copiii în rugăciune, rostind rugăciunile de început.

Părţile de început ale celor cinci mistere de bucurie au fost rostite de către părinţii protopopi ori de către părinţii responsabili cu tineretul, cei care i-au ajutat pe copii să conștientizeze cât de valoros poate fi ajutorul lor, concretizat prin implicarea în rugăciune comună, sub ,,armura” Maicii Domnului, iar rugăciunile ,,Născătoare de Dumnezeu” au fost rostite de către copii, pe rând.

Primul mister al Rozariului de Bucurie a fost susţinut de către grupul de copii din Şimleu, partea de început şi meditaţia fiind în grija părintelui Mărincean Florin.

Al doilea mister al Rozariului de Bucurie a fost susţinut de către grupul de copii Oratoriul Maria Imaculata din Oradea,  prin grija părintelui îndrumător Dobrată Traian, care a rostit partea de început.

Al treilea mister al Rozariului de Bucurie a fost susţinut de către grupul de copii Oratoriul Ave Miriam din Beiuş, coordonat de către doamna profesor Zima Carmen, iar meditaţia şi rugăciunea de început au fost rostite  de către părintele protopop Zima Zorel.

Al patrulea mister  al Rozariului de Bucurie a fost susţinut de către grupul de copii din Zalău, decada fiind începută de către părintele protopop Părău Valer şi părintele responsabil Robotin Ciprian.

Al cincelea mister al Rozariului de Bucurie a fost susţinut de către grupul de copii Enjoy Music din Oradea, îndrumat de către Ovidiu Lazăr, iar meditaţia şi rugăciunea de început au fost rostite  de către părintele Popa Paul.

Preasfinţitul Virgil Bercea a rostiti rugăciunea de încheiere, adresând un cuvânt de încurajare şi mulţumire copiilor, părinţilor şi tuturor celor care au făcut posibilă desfăşurarea aceastui binecuvântat moment de rugăciune comună.

Mulţumim Ramonei Dragoş, de-asemenea lui Ovidiu Lazăr.

Laura Ologu, Biroul Pastoral