Duminică 08 decembrie 2019 a fost un moment de mare sărbătoare pentru comunitatea din Vintere, pentru iubitorii de muzică și tradiții din localitate, determinat de prezenta în mijlocul ei a Reuniunii Corale Ioan Bușița din cadrul parohiei Beiuș. Corala a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie celebrată de către părintele Florin Jula, iar apoi a susținut un recital de colinde.

Concertul a fost organizat de Centrul Cutural Catolic Episcop Iuliu Hirțea cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și a Parohie Vintere și se încadrează într-o serie de evenimente menite să popularizeze cultura în mediul rural. Dealtfel, acesta este unul dintre obiectivele asumate de Centrul Cutural Catolic Episcop Iuliu Hirțea.

De asemenea, un grup de copii au prezentat auditoriului poezii specifice lumii satului și acestei perioade a sărbătorilor de iarnă.

Participanții au avut ocazia de a asculta un bogat repertoriu de colinde tradiționale, dar și mai noi susținute de corala dirijată de către dl. Bodis Zoltan, multe colide fiind cântate împreună de cor și spectatori. Aceștia din urmă au apreciat atât de mult prestația corului încât și-au manifestat dorința ca și pe viitor să fie organizat acest concert de colinde.

La finalul concertului toți participanții au fost invitați să socializeze în cadrul unei agape festive.

Centrul Cutural Catolic Episcop Iuliu Hirțea