Pe 8 septembrie a.c., parohia greco-catolică din Suplacu de Barcău (Bihor) a împlinit 18 ani de la sfințire. Totodată, a fost sărbătorit hramul acestui lăcaș – „Nașterea Maicii Domnului” – sărbătoare care a adus împreună credincioși ai parohiei, preoți din Protopopiatul de Marghita și oaspeți ai locului.

Hramul parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Suplacu de Barcău, a fost marcat, potrivit tradiției, printr-o Sfântă Liturghie celebrată de pr. Antoniu Chifor, Vicar cu Preoții în Eparhia de Oradea, alături de un sobor de preoți din Protopopiatul de Marghita: pr. Liț Demian Gheorghe (Marghita), pr. Cioară Adrian (Crestur, Sânlazăr), pr. Todean Vasile (Izvoarele), pr. Vana Gabriel (Cheț), pr. Oltean Vasile (Iz, Camăr), pr. călugăr Severean de la Șumal și trei studenți teologi. A urmat apoi o agapă frățească în curtea parohiei oferită tuturor celor prezenți și un moment aniversar, desfășurat în Casa Parohială. Aceasta, pentru că în aceeași zi pr. paroh Orțan Alin, a împlinit 21 de ani de preoție.

Mai bine de două decenii, în care a construit această Biserică, bucurându-se de lucrarea Spiritului Sfânt prin misiunea încredințată lui:

„Dacă la prima slujbă de Înviere celebrată aici, în 1998, spune pr. Orțan într-un interviu pentru Biroul de Presă EGCO, erau 25 de persoane, astăzi parohia greco-catolică din Suplacu de Barcău are 230 de membri. Mai mult de atât, cea mai mare bucurie în prezent este faptul am celebrat, doar în acest an, 4 botezuri în această comunitate!”.

M. Caba