După o noapte în care am celebrat minunata slujbă a Învierii domnului nostru Isus Hristos, am avut parte de un moment cu totul special, dimineața după celebrarea Sfintei Liturghii din duminica Paștilor.

Copiii bisericii noastre umile aș zice, au bucurat credicioșii prezenți, deoarece au participat la un „concurs” de spart ouă, care la final a oferit un „vrednic” câștigător, însă cu toții au fost câștigători.

De câte ori ne ajută Bunul Dumnezeu, ne străduim să scoatem în evidență minunata noatră cultură prin tradițiile sale.

Astfel că, ne-au emoționat emoțiile copiilor care așteptau cu o nerăbdare inocentă, momentul în care să rostească un Hristos a înviat, pentru a ciocni oul roșu cu mânuța înroșită, din fericire, nu de sângele Mântuitorului, ci de vopseaua proaspătă de pe ouăle înroșite cu multă pasiune de mamele lor.

Răspunsul Adevărat a înviat a fost rostit, nu  doar de copilul care aștepta cu nerăbdare, să vadă rezultatul impactului celor două ouă roșii, ci de toți spectatorii creștini ai acestui „Concurs”.

Mulțumim Domnului pentru emoțiile, care le-a revărsat peste sufletele noastre prin Sfântă Învierea Sa, și pentru această tradiție minunată, prin care copii au reușit să gusteemoțiile acestei mari Sărbători.

Hristos a înviat!

Pr. Radu Bokor – Alicante, Spania