„[justify]Luni, 29 octombrie 2012, a avut loc la Cluj-Napoca prima întâlnire dintr-un proiect de schimb de experienta dintre Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici – Oradea si responsabilii cu pastoratia laicilor din Curia eparhiala de Cluj-Gherla.
Începând cu orele 10:30 delegatia oradeana compusa din echipa tuturor departamentelor Biroului Pastoral, a fost primita de parintele Ioan Maties, Sincel (Vicar) cu Laicii al Eparhiei de Cluj-Gherla si de domnisoara Codruta Fernea de la ASTRU Cluj. S-a început cu o vizita la sediul ASTRU si la capela „Sfântul Iosif”. S-a prezentat structura cu laicii existenta în Curia eparhiala de Cluj-Gherla, activitatile eparhiale anuale, strategia din ultimii ani adoptata pentru diferitele departamente si realitati pastorale precum si importanta comunicarii foarte bune si rapide cu parohiile în privinta planurilor pastorale si a tematicii fiecarui plan pastoral, subliniindu-se rolul foarte important al Asociatiilor laicale în implementarea la nivel local a planurilor pastorale si în noua evanghelizare. Delegatia oradeana a prezentat la rândul ei activitatile desfasurate în ultimii ani, strategia pentru dezvoltarea celor trei departamente (copii, tineri, adulti) precum si propunerile pentru Anul Credintei.
La orele 12:30 s-a vizitat Policlinica fara plata „Familia Sfânta”, unde parintele Calin Sechelea, consilier eparhial cu cateheza si Asistent spiritual eparhial AGRU din Eparhia de Cluj-Gherla, a prezentat proiectele legate de cateheza familiilor.
Urmatoarea întâlnire din acest proiect de schimb de experienta va avea loc pe 10 decembrie 2012 la sediul Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici, Oradea.[/justify]