„Ultimele doua zile au fost pline pentru participantii la schimbul de experienta organizat de Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea. Dupa ce vineri, tinerii au vizitat orasul si împrejurimile, seara s-a încheiat cu un concert extraordinar în Piata Unirii. Aici au urcat pe scena artisti si interpreti oradeni si nu numai: Carla Marin, Alexandru Cristea, Ansamblul Folcloric Lioara, Claudia Gui, Andrada Abrudan, Davide Gruosso si Ovidiu Lazar.
Capul de afis al serii, dar si cel mai asteptat de cei aflati la concert a fost Randi, care a energizat audienta româno-italiana cu piese precum „Dansam” sau „Visator”. De asemenea, a cântat si un calup format din piese cunoscute ale altor cântareti.
Printre piesele care au rasunat pe scena se numara si imnul Zilei Mondiale a Tineretului Catolic ce va avea loc anul acesta în Cracovia. Imnul a fost interpretat limbile româna si italiana: „Binecuvântati cei milostivi”/ „Beati i misericordiosi”, traduceri ale piesei originale compuse de Jakub Blycharz. Concertul s-a înschiat cu o rugaciune condusa de Preasfintia Sa Virgil Bercea si Excelenta Sa Gianfranco Todisco, episcop de Melfi.
Sâmbata, tinerii români si italieni au vizitat Pestera Ursilor, o capodopera a naturii, unicat în România si Europa prin formatiunile ei calcaroase.
Istoria recenta a Pesterii Ursilor a început în data de 17 septembrie 1975, odata cu explozia care i-a permis lui Traian Curta sa faca descoperirea care ulterior avea sa devina unul din cele mai importante obiective turistice din România, fiind vizitata de numerosi turisti români si straini. O adevarata provocare a fost traducerea în limba italiana pentru un grup de peste o suta de vizitatori a discursului pe care ghidul l-a tinut în timpul vizitei.
La întoarcerea spre Oradea, grupul a vizitat Biserica cu hramul „Buna Vestire” din localitatea Pocola, unde a avut loc un scurt moment de rugaciune.
Seara de sâmbata s-a încheiat cu o cateheza tinuta de Parintele vicar general Olimpiu Todorean si cu Via Crucis (Calea Crucii) tinuta pe Dealul Ciuperca. La aceasta comemorare a patimilor lui Cristos au fost prezenti tinerii italieni, români, dar si alti credinciosi oradeni, însotiti de cei doi episcopi si preoti.