„Schimbul de experienta al tinerilor din Italia premergator Întâlnirii Mondiale a Tineretului este în desfasurare la Oradea.
Ziua a început cu o întâlnire de cunoastere unde Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea si Excelenta Sa Gianfranco Todisco, episcop de Melfi au adresat participantilor câteva cuvinte de salut.
Jocuri de cunoastere, pictura, cântece si voie buna au fost activitatile principale ale acestei zile premergatoare Întâlnirii Mondiale a Tineretului din Cracovia. Am facut cunostinta cu musafirii veniti din Italia cu care ne întelegem foarte bine, dincolo de barierele lingvistice si culturale.
Am descoperit ca ne unesc prietenia, muzica si credinta chiar daca suntem din tari diferite si nu avem o limba comuna în adevaratul sens al cuvântului. Cu toate acestea, vorbim „limba iubirii”, dupa cum a spus si Prea Sfintia Sa, episcop Virgil Bercea în timpul liturghiei. Slujba în rit latin a fost oficitata de Excelenta Sa Gianfranco Todisco, alaturi de Preasfintitul Virgil, în Biserica Seminarului si a fost animata de grupul de tineri italieni.
Dupa liturghie am admirat creatiile creatiile plastice, desenele si chiar un filmulet, realizate în grupuri de lucru din aceasta dupa-amiaza. Seara s-a încheiat cu o iesire recreativa în oras.