În perioada 19-20 aprilie 2019, s-au ținut la Beiuș exercițiile spirituale dedicate tinerilor, cu prilejul Postului Mare, ca pregătire pentru sărbătoarea Paștilor din acest an. Au fost invitați tineri din protopopiatul de Beiuș, participând alături de cei locali (beiușeni), din Delani și Drăgoteni.

Vineri, 19 aprilie a.c., tineri și copii au ascultat prima meditație susținută de preotul paroh Zima Zorel, în sala oratoriului parohial „Colț de Rai”, apoi au animat Calea Crucii în Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș, având alături părinți și alți credincioși.

Sâmbăta, 20 aprilie a.c., tinerii și copiii au participat la Sfânta Liturghie celebrată de pr. Zima Zorel, alături de părintele paroh de Drăgoteni, pr. Taichiș Marius.  Momentul spiritual a continuat cu momente comunitare organizate de profesoara de religie Zima Carmen, tinerii și copiii socializând și jucându-se împreună.

Părintele a subliniat importanța acordării sieși unor astfel de ore de meditație și rugăciune, pentru că în tumultul vieții, tindem să uităm de Dumnezeu… uneori chemarea numelui Său, rezumându-se poate, nu profund la o invocare, cât poate la o obișnuită interjecție. Trebuie să redescoperim în noi chipul lui Dumnezeu, să conștientizăm iubirea Sa față de noi. El, Isus, este adevăratul nostru Prieten, care nu ezită să-și dea și viața pentru noi pe Cruce (leit-motivul acestor meditații). Pornind de la acest adevăr și al bucuriei în sine, a dărui la rândul nostru iubirea către semeni (părinți, profesori, frați, prieteni) devine o normalitate, un mod autentic creștin de „a fi”. Iubirea dăruită lui Dumnezeu ca recunoștință, aproapelui nostru în virtutea fraternității prin Isus și iubirea propriei persoane în acest cadru divin ne garantează pacea, senitătatea, fericirea vieții cotidiene, puterea de a înfrunta totul și o autentică împlinire a vieții creștine.

Protopopiatul de Beiuș