A treia duminică din Postul Crăciunului a fost zi de sărbătoare pentru comunitatea greco-catolică din Plopiș, Sălaj, cu prilejul sfințirii casei parohiale, pe 9 decembrie a.c.. La eveniment a luat parte p. Mihai Vătămănelu, vicar general al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, însoțit de ipodiaconul Eugen Ivuț, secretar episcopal, și ipodiaconul magister Eugen Clintoc. Alături de aceștia, p. Nicolae Bodea, protopop al Propopiatului Șimleu-Silvaniei, părintele Tarciziu Roman, egumenul Mănăstirii Șumal, numeroși preoți din Eparhie și peste două sute de credincioși.

Sărbătoarea a început cu  celebrarea Sfintei Liturghii în Biserica Greco-Catolică „Adormirea Maicii Domnului” din Plopiș, urmată de procesiunea celor prezenți și sfințirea noii reședințe parohiale, administrată de preotul Ioan Șanta, împreună cu familia.

Cu aceeași ocazie, au fost binecuvântate o troiță nou construită și o grotă închinată Preacuratei Fecioare Maria, care se află în curtea casei parohiale.

La eveniment a fost prezent și primarul comunei Plopiș, care a sublinit în cuvântul adresat celor prezenți „colaborarea foarte bună dintre Biserica Greco-Catolică a locului și Primăria Plopiș”. Aceasta a contribuit la realizarea proiectului casei parohiale și a condus la un frumos dialog între cele două instituții.

P. Ioan Șanta, gazda evenimentului, a adus totodată mulțumire credincioșilor, căci „această casă este în primul rând încununarea muncii enoriașilor, fără de care nu ar fi putut exista, a instituțiilor locale și, nu în ultimul rând, a Episcopiei Greco-Catolice de Oradea”.

La final, toți cei prezenți s-au bucurat de un moment de comuniune prin participarea la o agapă frățească.