„Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Arhiepiscopul Cardinal Lucian, în zilele de 4, 5 si 6 septembrie 2017, a avut loc la Blaj, la Centru Protopopial, Întâlnirea Nationala a Reuniunilor Mariane. Tema Întâlnirii: Preacurata Fecioara Maria în misterul lui Cristos si al Bisericii. Prin Ea ”Cuvântul s-a facut trup si a locuit întru noi” (Ioan 1,14).

Au participat delegatiile Reuniunilor Mariane eparhiale din Oradea, Lugoj, Cluj-Gherla, Maramures, Bucuresti si Blaj.
Celebrarile liturgice au avut loc în Catedrala Arhiepiscopala Majora ”Preasfânta Treime”, iar lucrarile, la Centrul protopopial.

Marti, 5 septembrie, la orele 10,30 am avut bucuria sa fim salutati si binecuvântati pe Preafericitul Cardinal Lucian, însotit de Preasfintitul Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore. Ierarhii ne-au adresat frumoase cuvinte de încurajare si sfaturi necesare. Alocutiunea Preafericitului Lucian ne-a miscat pe toti pâna la lacrimi. Amintind de momentul în care mama Preafericirii Sale, dupa ce a fost primita în Reuniunea Mariana în biserica parohiala din Ferneziu, întorcându-se acasa, în familie, le-a spus copiilor ei (printre care si Preafericitul Lucian): De acum înainte sa nu o mai suparati pe mama! Mutatis mutandis, plecând de la dorinta mamei naturale, Preafericitul ne-a îndemnat pe noi, toti: Sa nu o mai suparam pe Mama! Evident, referindu-se la Mama noastra cereasca, Preacurata Fecioara Maria.

S-a procedat, în continuare, la alegerea noului Comitet National, apoi dezbateri privind îmbunatatirea modalitatilor de organizare si de raspândire a Organizatiei în cât mai multe parohii. Fiecare delegatiei eparhiala a prezentat un raport de activitate.
S-a vizionat filmul Aparitiile de la Fatima si s-a discutat despre aparitia, în continuare, a revistei Marianistul.
Atmosfera, pe tot parcursul Întâlnirii, a fost cât se poate de placuta si de edificatoare.
Urmatoarea Întâlnire Nationala va fi organizata si gazduita de eparhia de Cluj-Gherla.