În perioada 16-18 noiembrie, a avut loc la Sânmărtin, întâlnirea cadrelor medicale, cu tema: ”Dialoguri pentru suflet si trup”, organizata de Episcopia Greco-Catolica de Oradea.

Acest demers este rezultatul unui proiect inițiat de Părintele Antoniu Chifor – vicar responsabil cu preoții, împreună cu soția dânsului Teodora Chifor, cu binecuvântarea Preasfințitului Virgil Bercea, Episcop de Oradea.

Moderatorul acestei întâlniri a fost Părintele conferențiar universitar doctor Eugen Jurca din Timișoara.

Întâlnirea a reprezentat un dialog constructiv între persoanele prezente la eveniment. Într-o abordare deschisă și convivială au fost tratate teme de personologie, psihoterapie, spiritualitate, etică medicală si bioetică creştină.

S-a discutat despre relația cu Dumnezeu, cu Biserica (medic – preot duhovnic), cu pacienții și personalul medical (elemente ce țin de etica medicală). De asemenea s-a vorbit despre cunoașterea de sine, despre relaționarea cu partenerul de viată, cu proprii copii și cu pacienții.

Participanții la întâlnire au apreciat in mod particular intervenția Părintelui Vicar General Mihai Vătămănelu, care a mulțumit celor prezenți pentru implicarea benefică în societate și pentru importanța pe care o au în transmiterea valorilor creștine și a mesajului evanghelic.

Desfășurarea întâlnirilor a constituit totodată un bun prilej pentru medici de a clarifica o serie de probleme de etică medicală cu care se confrunta aceștia; o posibilitate de a socializa și de a spori coeziunea de grup, de a întări legăturile de solidaritate cu ceilalți medici din Oradea și nu numai.