În ziua de 19 octombrie 2019, la Mănăstirea Franciscană din Oradea, s-au desfășurat Exercițiile spirituale pentru familii cu copii mici, la care au participat douăzeci și cinci de familii din mai multe parohii ale eparhiei.

După rugăciunea de deschidere și după salutul adresat familiilor, părintele vicar general Mihai Vătămănelu OFMConv., a prezentat temele Dialogul corect în cuplu și Transmiterea credinței în familie, subliniind importanța rugăciunii în familie în vederea dezvoltării vieții spirituale a acesteia.

Pentru a explica importanța bunei comunicări în cuplu, părintele vicar s-a folosit de dialogul dintre Isus și femeia samarineană, notând pașii înfăptuiți de Isus: El deschide dialogul, depășește prejudecățile vremii, nu critică, ci ajută femeia să-și recunoască propria greșeală, cu scopul ca ea să-și recapete fericirea.

Notând că formarea spirituală a copiilor nu poate fi limitată doar la participarea la orele de religie sau la întâlnirile catehetice parohiale, părintele Vătămănelu a subliniat importanța mărturiei iubirii și a slujirii părinților înaintea propriilor prunci, citirea zilnică a Cuvântului în casă și participarea întregii familii la Liturghia duminicală.

În timpul programului un moment deosebit a fost reprezentat de vizita episcopului nostru, Preasfințitul Virgil Bercea, care a oferit un cuvânt de încurajare tinerelor familii.

Pe parcursul programului copii au fost animați de doamna Sana Ulici, de sora Claudia și de sora Ana, călugărițe din Congregația Maicii Domnului, prezente în Oradea din vara acestui an.

Subdiacon mag. Eugen Andrei Ioan Clintoc