„Preacucernici Parinti,
Iubiti credinciosi,

Într-o scrisoare adresata preotilor si credinciosilor catolici din România, Conferinta Episcopilor Catolici adresa un îndemn plin de speranta cu privire la Referendumul care va avea loc în zilele de 6 si 7 octombrie 2018 pentru revizuirea Constitutiei si sublinia totodata necesitatea unei societati care sa gaseasca o legislatie capabila sa apere si sa asigure conditiile necesare pentru ca familia formata din barbat si femeie sa se poata dezvolta.
În acest sens, împreuna cu întreaga Biserica Catolica din România, va îndemn si eu: Sa sustinem aceasta initiativa cetateneasca de a proteja familia!
Sa nu ne pierdem încrederea în familie!
Ce frumos este sa ne deschidem întotdeauna inima unii altora, fara a ascunde nimic. Ce frumos este sa ne iubim, sa ne întelegem si sa ne iertam.
Daca usa familiei nu se deschide pentru prezenta lui Dumnezeu si iubirea Sa, familia îsi pierde armonia, predomina individualismul si se stinge bucuria. În schimb, familia care traieste bucuria credintei, care o comunica spontan, este sarea pamântului si lumina lumii.
Dumnezeu bate mereu la usile inimilor noastre. Îi place sa gaseasca familii unite, familii care se iubesc, familii care îsi cresc copiii si îi educa ducându-i înainte spre o societate de bunatate, de dragoste si de adevar.
Sa ne îngrijim de familie, sa aparam familia pentru ca acolo este viitorul nostru!
Cât de important este pentru familiile noastre sa mearga împreuna si sa aiba acelasi tel de atins! Stim ca avem un parcurs de strabatut, un drum pe care întâlnim dificultati dar si momente de bucurie, dar ce poate fi mai frumos decât un tata si o mama care-si binecuvânteza copiii la începutul zilei si la încheierea ei.
Cerând bunului Dumnezeu, prin mijlocirea Maicii Sfinte, familii unite, care traiesc în armonie si iubire, Va transmit tuturor arhiereasca binecuvântare.

Episcop