„La Sarbatoarea „Nasterii Maicii Domnului” Preasfintia Sa Virgil a slujit Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie la Sanctuarul „Maica Domnului” din Oradea fiind alaturi de parintele Tarciziu Albert OFMConv. la aniversarea celor 25 ani de preotie.

La Masa Sfântului Altar au slujit parintele Mihai Vatamanelu, vicarul general al Episcopiei, parintele Anton Cioba, rectorul Seminarului Teologic, parintele Mihai Blajut si parintele Antaluca Ciprian.

În cuvântul de felicitare adresat parintelui Tarciziu OFMConv., parintele vicar general, Mihai Vatamanelu a subliniat faptul ca un „motiv de bucurie si de sarbatoare astazi ne este dat de jubileul de 25 de ani întru preotie a confratelui nostru pr. Tarciziu Albert. Acum îl vedeti mai rar pentru ca traverseaza momente de încercare legate de starea precara de sanatate dar e bine sa stiti ca si-a început slujirea preoteasca în Eparhia de Oradea, fiind hirotonit preot de Preasfintitul Vasile Hossu iar aici în aceasta biserica înca de la începuturile ei, si-a adus contributia sa rodnica, colaborând cu daruire alaturi de preotii care au activat în aceasta parohie. Respectând votul ascultarii a mers apoi în directia în care superiorii i-au îndrumat pasii, în diferitele misiuni ale provinciei noastre franciscane”. De asemenea parintele a vorbit si despre rolul si misiunea preotului: „Preotul, este omul care prin celebrarea sacramentelor, prin predicarea evangheliei si prin întreaga sa viata se dovedeste a fi prieten cu Isus Cristos si omul care-i ajuta pe ceilalti sa ajunga la fericirea vesnica. El e cel care reia strigatul lui Cristos: iubiti pe dusmanii vostri, faceti bine celor care va urasc, rugati-va pentru cei care va prigonesc. Într-o lume plina de fapte care striga: noi nu avem nevoie de Cristos si de Biserica sa, preotul vine si spune: „Nu va fie teama. Deschideti-va larg inimile în fata lui Cristos. Numai Cristos poate sa-l redea omului pe om. Numai Cristos stie ce se afla în inima omului”.